Gündem 41 sanık polis aynı dönem görev yapmış

41 sanık polis aynı dönem görev yapmış

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü “FETÖ/PDY soruşturması” kapsamında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan ve aralarında üst düzey olanlarının da bulunduğu 41 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

41 sanık polis aynı  dönem görev yapmış

Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli, Kırklareli ve Ankara’nın da arasında bulunduğu 22 ilde 41 şüpheli polisi yakalamak için eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 30 şüpheli polis gözaltına alındı. 1 polisin cezaevinde bulunduğu belirlendi. 10 polisin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Cesedi bulunmuştu

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye soruşturmanın konusu 2011 yılı ve öncesinde yapılan ve hukuksuz olduğu belirtilen dinlemeler. Bu soruşturmanın şüphelisi olan polislerin o dönemde Haydar Meriç’in Fethullah Gülen hakkında kitap yazacağını belirlediği ve Meriç’i sahte raporlarla dinledikleri belirlendi. Bu sırada esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Meriç’in elleri bağlı cesedi Akçakoca’de denizde bulundu. Şüpheli polislerin işte bu cinayetle ilgili delilleri de kararttıklarının tespit edildiği belirtiliyor.

Bu arada o dönemin hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de İstanbul İstihbaratı’nda görevli özel ekiplerinin, Meriç’in yazacağı belirtilen Fettullah Gülen hakkındaki kitabın ele geçirilmesi için yoğun çaba gösterdiğinin tespit edildiği belirtiliyor.