Gündem 416 kişi göreve iade edildi

416 kişi göreve iade edildi

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olağanüstü Hal (OHAL) dönemine ilişkin yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. Yayımlanan 688 sayılı KHK’ya göre; daha önce kamudan ihraç edilenlen 416 kişi yeniden göreve iade edildi.

416 kişi göreve  iade edildi

688 sayılı KHK, Resmi Gazete’nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; Danıştay’dan 3, Sayıştay’dan bir, Yargıtay’dan 4, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden bir, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 76, Adalet Bakanlığı’ndan 15, SGK’dan 24, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2, İller Bankası’ndan 5, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden 3, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir, İçişleri Bakanlığı’ndan bir kişi görevine iade edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinden ihraç edilen 24 kişi de görev iade edildi. Bu kişiler arasında polis memuru ve komiserlerin haricinde 3’üncü sınıf emniyet müdürü Abdullah Çavdar ile, 4’üncü sınıf emniyet müdürü Taner Şavşatlı da yer aldı.

Tuğgeneral geri döndü

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden bir, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 4, TÜİK’ten 2, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 7, Sağlık Bakanlığı’ndan 83, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan 26, Mahalli İdareler personelinden de 90 kişi görevlerine döndü. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde ise 7 kişi görevine iade edildi. Bunlar arasında daha önce FETÖ’den gözaltına alınan ancak sonrasında serbest bırakılan Tabip Tuğgeneral Atilla Güngör de yer aldı. Öte yandan Yüksek Öğretim Kurumu’ndan da daha önce ihraç edilen 37 akademisyen de tekrar görevlerine döndü.

10 günde görevde olmaları gerekiyor

KHK’nın yayımlanmasıyla görevlerine iade edilenlerin 10 gün içinde göreve başlamaları gerekiyor. Bu sürede göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak. Göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak.