Gündem 5 can alan havuza mühür

5 can alan havuza mühür

25.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sakarya’da 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz, savcılık incelemesinin ardından mühürlendi. Tadilatı yapan elektrikçi Kemal Dursun gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı

5 can alan havuza mühür

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk Mahallesi’nde önceki gün Mehmet Kaya’nın işletmeciliğini yaptığı aquapark’taki havuzun çevresinde yenileme çalışmaları yapılırken, serinlemek için suya giren 17 yaşındaki Gökay Yıldırım elektrik akımına kapılıp yardım istedi. Ona yardım etmek isteyen işletme sahibi Mehmet Kaya, oğlu Kadir Kaya, yeğeni 16 yaşındaki Mert Kaliç ve 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk de suya girince, hepsi elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirdi.

3’ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciası sonrasında Akyazı Cumhuriyet Savcılığı bölgede inceleme yaptı. İnceleme sırasında, olayın, havuz ve çevresinde Ramazan Bayramı öncesinde bakım ve ilaveler yapılması sırasında çevredeki kablolardan birinin metal ayakları havuzun içerisinde olan tramplene teması sonucu meydana geldiği belirlendi. İşletmede böyle durumlarda elektriği kesecek kaçak akım rölesinin olmadığı tespit edildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine havuz ve çevresi, jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından fotoğraflandı ve görüntülendi. Valiliğin talimatı üzerine Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akyazı Belediyesi tarafından aquapark mühürlendi.

Elektrikçi serbest

Facianın yaşandığı biri küçük iki havuzun bulunduğu aguapark’ta elektrik işini yapan elektrikçi Kemal Dursun dün jandarma tarafından gözaltına alındı. Elektrikçi Dursun’un, metal ayakları suyun içerisinde bulunan metal tramplenin yanında bulunan kabloların izolasyonunu yeterince yapmadığı öne sürüldü.

Adliyeye sevk edilen Dursun serbest bırakıldı. Facianın meydana geldiği aqupark’ın 2014 mahalli idareler seçimiyle kapatılan Kuzuluk Belde Belediyesi’nden 2012’de ruhsatlandırıldığı belirlendi. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, işletmenin ‘yüzme havuzu ve eğlence merkezi’ ruhsatını aldığını söyledi.

5 yıldır bölgede havuz olarak faaliyet gösteren ve gençlerin gittiği küçük ölçekli tesiste ruhsat dışında yapılacak düzenleme ile ilgili olarak Akyazı Belediyesi’ne yapılmış ‘tadilat projesi’ başvurusu olmadığı öğrenildi.

Eskiden pansiyondu

Soruşturma kapsamında da tesisin ruhsat alınırken durumunu gösteren projenin Akyazı Belediyesi’nden istenileceği bildirildi.

İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın yaklaşık 15 yıllık bina olduğu,
daha önce bölgede kaplıca suları olması sebebiyle pansiyon olarak işletildiği öğrenildi. Ancak pansiyonun jandarma denetiminde fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin havuz açtığı belirlendi.

Haberin Devamı

5 can alan havuza mühür

Cenazeler toprağa verildi

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelere teslim edilen cenazelerden, Nurullah Ünlütürk İnönü Mahallesi Boztepe Camisi’ne, Davut Mert Kaliç (17) Gazi Süleymanpaşa Camisi’ne, Gökay Yıldırım Kuzuluk Camisi’ne, işletme sahibi Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya ise Yeşildirek Camisi’ne getirildi. Öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Kaliç’in cenazesi ilçe merkez mezarlığına, Ünlütürk’ün cenazesi Boztepe Mahalle Mezarlığı’na, işletme sahibi Kaya ile oğlunun cenazeleri Süt Fabrikası Mezarlığına, Yıldırım’ın cenazesi Şose Mahalle Mezarlığına defnedildi.