Gündem 5 dakika önce ‘Anne servisteyim’ dedi

5 dakika önce ‘Anne servisteyim’ dedi

19.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi ağlatan katliamın ardından, eşinden, oğlundan haber alamayanlar Adli Tıp’a koştu. Kurbanların isimleri ailelerin beklediği çadırda okundu. Bir komutanın isimleri tek tek okumasıyla birlikte aileler gözyaşlarına boğuldu, bayılanlar oldu ›› 28 kişinin can verdiği katliamda hayatını kaybeden Astsubay İbrahim Baran’ın saldırıdan 5 dakika önce annesiyle konuştuğu ve serviste olduğunu söylediği belirtildi. Kurbanlardan, servis otobüslerinden birinin sürücüsü olan Ali Öztaş’ın terhisine 73 gün kalmıştı

5 dakika önce ‘Anne servisteyim’ dedi

Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısının ardından yaşamını yitiren 28 ismin yürek burkan öyküleri kaldı. Başkentte önceki gün meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için, en acı bekleyiş Adli Tıp Kurumu önünde başladı. Olayda yaşamını yitiren 28 ismin, 5’inin kimlik tespitleri sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilerek, cenazeleri ailelerine teslim edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı sosyal destek uzmanları, Türk Kızılayı’nın psikososyal destek ekipleri ve Sağlık Bakanlığı uzmanları Adli Tıp Kurumu’nun bahçesinde fenalaşan vatandaşlara destek sağladı. Patlamadan geriye kalan acı hikâyeler şöyle:

Adli Tıp’ta öğrendiler
1969 doğumlu Kara Astsubayı İbrahim Baran, Kırşehir’in Kamanbaşı köyünde dünyaya gelmişti. 8 ve 13 yaşlarında bir kızı ve oğlu bulunan Baran, ailesinin en küçüğüydü. Baran, patlamadan sadece 5 dakika önce annesi Ayşe Baran ile telefonda konuşmuş ve serviste olduğunu söylemişti. Patlamanın ardından oğullarının Eryaman servisinde olduğunu bilen aile, hastane hastane gezerek Baran’a ulaşmaya çalıştı. Acılı aile Baran’ın yaşamını yitirdiğini Adli Tıp’ta öğrendi. Milli Savunma Bakanlığı’nda sivil memur olarak çalışan 50 yaşındaki Güner Altınok, çok küçük yaşta anne ve babasını kaybettiği için yetiştirme yurdunda büyüdü. Altınok’un yurtdışında okuyan bir oğlu vardı.

Cam parçaları öldürdü
1983’te Elbistan’da doğan Ankara İletişim Fakültesi mezunu Gülşen Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Tarım TV’de çalışıyordu. 4 yıldır görev yapan Yıldız, geçtiğimiz hafta TRT’nin sınavlarına girmişti. Çiftçi bir ailenin üç çocuğunun en küçüğü olan Yıldız, bakanlık lojmanlarında yalnız yaşıyordu. Patlamanın yaşandığı sırada serviste cam kenarında oturan Yıldız, patlamanın şiddetiyle tuzla buz olan cam parçalarının kafasına isabet etmesi sonucu kaldırıldığı Güven Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Yıldız’ın acılı ailesi Elbistan’dan gelerek kızlarının cenazesini teslim aldı. Yıldız, 10 Ekim Ankara katliamının hemen ardından Facebook profilini karartmıştı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan Cumali Akman ve Hava Astsubay Mehmet Koray Pınar da patlamada yaşamını yitiren isimler arasında yer aldı. Akman’ın 3 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. 28 yaşındaki Pınar’ın annesi Ayten Pınar, “Oğlum sensiz ne yapacağız” diyerek Adli Tıp Kurumu’nun bahçesinde gözyaşı döktü.

Şehit evine ateş düştü
Asker şoförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş’ın Adana’daki baba evine de ateş düştü. Açık Öğretim Fakültesi’nde okuduğu için askere geç giden Ali Öztaş’ın patlamada yaşamını yitirdiği haberi sabaha karşı ailesine bildirildi. Acı haberle yıkılan 3 çocuk sahibi Öztaş çifti, Ankara’ya götürüldü. Şehidin dayısı Veli Çelik de yeğeninin terhis olmasına 73 gün kaldığını, 1 ay önce Adana’ya izne geldiğini söyledi.

Annesi 3 gün önce döndü
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ankara’ya gelerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışmaya başlayan Ayşegül Pürnek’in ölüm haberi Kayseri’deki ailesine askeri yetkililer tarafından bildirildi. Baba Fuat Pürnek’in olayın olduğu sırada iş için Ordu’da bulunduğu öğrenildi. 3 gün önce Ankara’daki kızını ziyaretten dönen Anne Pürnek, “Sen ölmeseydin de ben ölseydim keşke yavrum” diye ağıtlar yaktı. Fatma Berna Atmaca (26), henüz 3 ay önce evlenmişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın içindeki bir banka şubesinde memur olarak çalışıyordu. İstanbul’da yaşayan Atmaca’nın tayini 1,5 ay önce Ankara’ya çıkmıştı. Atmaca’nın cenazesinin kimlik tespiti için Kahramanmaraş’tan gelen annesinden kan örneği alındı. Anne Hatice Atmaca, “Ben sensiz ne yaparım, acımdan ölüyorum” diye feryat etti.

İsimleri duyan yıkıldı
Ölenlerin listesini Adli Tıp önünde rütbeli bir asker okudu. Aileler gözyaşlarını tutamadı. Komutan, okunan isimlerin cenazelerinin birinci derece yakınlarına teslim edileceğini ifade etti. Bu sırada sinir krizi geçiren, bayılanlar oldu. Listeyle bekleyen ailelerin örtüştüğü, fazla ya da eksik çıkan aile olmadığı ifade edildi. Cenazelerin önce GATA’ya götürüleceği, ailelere daha sonra buradan teslim edileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Patlama Buse’yi kreş çıkışında yakaladı

Genelkurmay Başkanlığı’nda sivil memur olarak görev yapan Şenay Şenses, mesai bitiminde 4.5 yaşındaki kızı Buse’yi kurum kreşinden alarak eve gitmek üzere servise bindi.


Şenses ve kızı, serviste beklerken bombalı saldırı meydana geldi. Kafası ve kulağından yaralanan anne Şenses, olay yerine en yakın Hastane olan Güven Hastanesi’ne getirildi. İki ayrı operasyon geçiren Şenses’in ilk sorusu “Kızım nerede?” oldu. Şenses’e Buse’nin başka bir hastanede ve iyi durumda olduğu söylendi. Patlama sırasında serviste cam kenarında oturan minik Buse’nin kafasına ve vücuduna cam kırıkları saplandığı, Başkent Hastanesi’ne kaldırıldığı ortaya çıktı. Buse’nin hastaneye getirildiği sırada bilincinin açık olduğu ve ilk “annem nerede?” diye sorduğu öğrenildi. Kafa travması geçirdiği anlaşılan Buse, yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor. (AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara)

Haberin Devamı

‘Ailemi daha çok göreceğim’

Saldırıda şehit olan Başçavuş Eren Ördek’in (35) daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak Marmaris Aksaz’da görev yaptığı ve yaklaşık dört ay önce de tayinin Ankara’ya çıktığı belirtildi

Tayini çıktıktan sonra İzmir’de yaşayan ailesinin yanına, eşi Gülden, kızları Yaren (9) ve Ceren (4) ile gelen şehidin kredi çekip annesi Rahime Ördek’e ev aldığı bildirildi. Kara birliklerinde görev yapacak olması nedeniyle büyük mutluluk yaşayan şehidin yakınlarına “Artık ailemi ve çocuklarımı daha çok görebileceğim, onlara biraz daha vakit ayırabileceğim” dediği öğrenildi.
Şehidin babası Nezir Ördek’i altı yıl önce kanser hastalığından kaybettiği, beş çocuklu ailenin ikinci çocuğu olduğu kaydedildi. Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin kardeşleri ve amcaları Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. Anne Rahime Ördek’e ise oğlunun şehit olduğu söylenemedi. Gözü yaşlı anneye oğlunun yaralı olduğu söylenebildi. Şehidin annesi için aldığı evin bulunduğu binaya dev Türk bayrağı asıldı. Yakınları bina dışında taziyeleri kabul etmeye başladı. Ağrılı ve Kürt kökenli olan şehidin yakınları da terörü lanetledi.

Haberin Devamı

23 yıldır ordudaydı
Şehit Hava Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer’in Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Banazköy’de yaşayan babası Necmettin Tümer’in, saldırıyı duyduktan sonra Ankara’ya gittiği öğrenildi.
Necmettin Tümer’in, oğlunun şehadet haberini telefonla bildirmesinin ardından rahatsızlanan 65 yaşındaki anne Hatice Tümer, eve gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Egemen ve Yeşim adlı iki çocuğu bulunan 23 yıllık asker Erkan Tümer’in en son iki hafta önce bir yakınının cenazesi için Uşak’a geldiği belirtildi.

5 yıldır Ankara’daydı
Şehit Hava Astsubay Başçavuş Mehmet Yener’in (38) Gaziantep’in Islahiye ilçesinde oturan baba evine ateş düştü. Şehit Yener’in 19 yıldan bu yana orduda görev yaptığı, beş yıl önce de Ankara’ya atandığı öğrenildi. Eşi öğretmen olan ve birisi 11, diğeri 1 yaşında iki çocuk babası Mehmet Yener’in teşhisi için Isparta’da polis olan ağabeyi Ömer Yener’in Ankara’ya gittiği belirtildi. Kozdere Mahallesi’ndeki camide şehidin salası verilirken, şehidin babası Yahya Yener’i Kaymakam Seyfullah Ordueri teselli etti.

Haberin Devamı

2 kız babasıydı
Şehit Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel’in Ankara’daki evine ateş düştü. Haymana Topçayırı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel’in evli ve 18 yaşında Zeynep, 8 yaşında Ceren isimli iki kız çocuğu babası olduğu öğrenildi.

Facebook’taki paylaşım
Saldırıda hayatını kaybeden 25 yaşındaki Muharebe Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan’ın Bursa’nın Mudanya ilçesindeki ailesine acı haber verildi.
İlhan’ın Facebook sayfasında 7 Şubat’ta, “Unutma Türkiye bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var” diye yazdığı görüldü. Astsubay İlhan’ın cenazesi, Mudanya’da toprağa verildi.
Uludağ Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler okuyan Fethiyeli Özgür Orçun Munyas (32), önce özel bir bankada gişe işlemleri biriminde çalışmıştı. Munyas, Haziran 2014’ten bu yana işçi işlem memuru olarak görev yapıyordu. Etiketler: Uşak,Bursa,haber,Uludağ,Ankara,sağlık,Mudanya,Isparta,Facebook,Gaziantep,Uludağ Üniversitesi,Hava Kuvvetleri Komutanlığı