Populer Bilim 5 Milyon Parçadan Oluşan Dünyanın En Büyük Legosu!

5 Milyon Parçadan Oluşan Dünyanın En Büyük Legosu!

24.05.2013 - 16:23 | Son Güncellenme:

Star Wars meraklılarının kalbi dün New York'un Times Meydanı'nda attı.

5 Milyon Parçadan Oluşan Dünyanın En Büyük Legosu

Çocukluk döneminde hayal dünyanızı en iyi şekilde gerçek hayatta yansıtmanızı sağlayan araçlardan biri olan Lego, her ne kadar çocukların oynadığı bir oyunmuş gibi görünse de büyükler de Lego'ya büyük ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

Bugün gerçekleştirilen bir organizasyonda sergilenen ve tam 5 milyon Lego parçası ile yapılan X-WİNG yıldız savaşları gemisi görenleri büyüledi.

Star wars hayranları bu muhteşem Lego uçağı görebilmek için New York’un Times Meydanı'nda büyük bir kalabalık oluşturdu. 5 milyon Lego ile yapılan X-WİNG uzay gemisi, perdenin ardından gözükmeye başlaması ile büyük heyecan yarattı.

13 metre uzunluğa 3.3 metre genişliğe ve 20 ton ağırlığa sahip bu Lego dünyanın en büyük Lego modeli olarak tarihe geçmeyi başardı. Ardında 32 kişilik büyük bir ekip çalışması yatan bu muhteşem lego tam 4 aylık sürede tamamlanabildi.

Önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan Lego çizgifilm serisi “the yoda chronicles”’ın tanıtımı için yapılan bu muhteşem Lego tam iç gün boyunca Times Meydanı'nda sergilenecek. Üç günlük sergiden sonra tarih yazan Lego, California’daki evine Lego Land’e doğru yol alacak.