İstanbul 500 Bin Yeni Satıcı Dijital Ticarete Atılacak

500 Bin Yeni Satıcı Dijital Ticarete Atılacak

20.12.2017 - 11:12 | Son Güncellenme:

.

500 Bin Yeni Satıcı Dijital Ticarete Atılacak

Teknolojik yatırımlarla birlikte, hem şirketler hem de tüketiciler için dijitalleşme çok farklı boyutlara ulaştı. Teknolojik imkânlar çok gelişti ve kendi ürünlerini satmak isteyen kişisel satıcıların sayısı bir hayli arttı. İyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu, “500 bin yeni internet satıcısını ekosisteme dahil edeceğiz” dedi.

E-ticaret sektörü gelişirken, tüketicilerin internetten alışverişe karşı duyduğu endişeleri de azalmaya başladı. Teknolojik imkânlar çok gelişti ve kendi ürünlerini satmak isteyen kişisel satıcıların sayısı bir hayli arttı. Online alışverişte artık yeni bir dönem başlıyor. Blockchain ve yapay zekâ kavramlarını son günlerde daha sık duymaya başladık. Yapay zekâ sayesinde aylar içerisinde tamamlanan işlemler saniyeler içerisinde yapılabiliyor. Teknoloji gündeminde Blockchain, yapay zekâ ve machine learning konuları çok konuşuluyor.
Yapay zekâ ve machine learning üzerine çalışmalar yapan İyzico, 2018’de Blockchain’i de gündemine almak istiyor. İyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu, "Sektörde bizi Blockchain üzerinden servis geliştiren yeni girişimler bekliyor. Bizim de Blockchain ile geliştirmeyi düşündüğümüz projelerimiz var. Machine learning ile birlikte yapay zekâ konuları üzerinde de tüm sistemlerimizde geliştirmeler zaten düzenli olarak devam ediyor. Bütün bu yeniliklerle birlikte hem Türkiye’de hem de dünyada örnek teşkil edecek bir teknoloji firması olma yolunda ilerliyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

"500 bin yeni internet satıcısını ekosisteme dahil edeceğiz"
"Korumalı Alışveriş özelliği ile yüz binlerce endişeli tüketicinin online alışverişe bakışını değiştireceğiz" diyen CEO Barbaros Özbuğutu, şu ifadeleri kullandı: "2017’de yeni ürünler geliştirerek yeni hedef pazarlar oluşturduk. E-ticaret sitesi olmayan tüm bireysel kullanıcılara ödeme çözümü sunduk. ’Korumalı Alışveriş’ ile e-ticaret sektörünü büyütmek için önemli bir adım attık. Yapılan alışverişlerin teslimattan sonra 3 gün boyunca korumamız altında olması yeni bir güven algısı meydana getirecek. Bunu sadece çok büyük e-ticaret siteleri verebiliyordu. Biz, ’alıcı koruması’ kavramını geniş kitlelerin faydalanacağı bir duruma getirdik. 500 bin yeni internet satıcısını ekosisteme dahil edeceğiz".

"Beyin göçü, 2018 için sektörümüzdeki en büyük risklerden biri"
Yetenekli insanların Türkiye’de kalmalarını sağlayabilmek için yeni yollar geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Özbuğutu, "Beyin göçü, 2018 için sektörümüzdeki en büyük risklerden biri. Yetenekli insanların Türkiye’de kalmalarını sağlamanın bir yolunu bulmalıyız. Biz de bu yüzden global yenilikçi teknolojileri Türkiye’de kullanmanın yanı sıra, üzerine taş koyabilecek uzmanların da yetişebilmesi için çok fazla yatırım yapıyoruz. Bu, ülkemiz ve ekonomimiz için oldukça önemli" dedi.