Gündem 53. Antalya Film Festivali yarın başlıyor

53. Antalya Film Festivali yarın başlıyor

15.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 53. kez düzenlenecek Antalya Film Festivali yarın gerçekleşecek açılış töreniyle başlıyor. Festivalin açılışında ‘Chariots of Fire’ adlı filmiyle tanınan İngiliz usta yönetmen Hugh Hudson’ın yeni filmi ‘Altamira’ izleyiciyle buluşacak.

53. Antalya Film Festivali yarın başlıyor

Hudson ayrıca uluslararası jürinin başkanlığını üstleniyor. Festivalin açılışında Amelie rolüyle uluslararası ün kazanan Fransız oyuncu Audrey Tautou, Onur Ödülü alacak.

Festivalin yakında takip edilen ulusal yarışmasında ise 12 film değerlendirilecek. Ulusal yarışma jürisinin başkanlığını Berlin Film Festivali’nden Altın Ayı ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlu üstlenecek. Yarışacak 12 film arasında Seren Yüce’nin yönettiği ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’, Mehmet Can Mertoğlu’nun Cannes’da dünya prömiyeri yapan ve Saraybosna Film Festivali’nden En İyi Film Ödülü kazanan ilk filmi ‘Albüm’ de yer alıyor. İki film hem ulusal hem uluslararası yarışmada yer alıyor: Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği ‘Tereddüt’ ve Gözde Kural’ın ilk filmi ‘Toz’. Ulusal yarışmada ayrıca Derviş Zaim’in yeni filmi ‘Rüya’, Mete Gümürhan’ın yönettiği belgesel ‘Genç Pehlivanlar’, Kıvanç Sezer’in bol ödüllü ilk filmi ‘Babamın Kanatları’ da yer alıyor. Yarışacak diğer filmler Ayhan Salar’ın ilk filmi ‘Eşik’, Ümit Köreken’in yönettiği ‘Mavi Bisiklet’, oyuncu Rıza Sönmez’in yönettiği ilk film ‘Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var’, Barış Kaya ve Soner Caner’in Berlin’de prömiyer yapan filmleri ‘Rauf’, Tayfur Aydın’ın imzasını taşıyan ‘Siyah Karga’ olarak sıralanıyor.

Dünya sinemasının yeni örneklerine, ulusal projelerin yapımcılarla bir araya geldiği Forum bölümüne ve belgesel ve kısa film seçkilerine de yer verecek festival, 23 Ekim’de sonlanacak.