Ekonomi ‘5G’ herkese kazandıracak

‘5G’ herkese kazandıracak

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, 5G teknolojisinin fırsatları beraberinde getireceğini, tüketici ve operatörlerin yeni imkânlar elde edeceğini söyledi.

‘5G’ herkese kazandıracak

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “5G bizim için büyük bir fırsat olacak. Bu alana yapılacak yatırımlarla büyüyebiliriz” dedi. Londra’da düzenlenen 5G Dünya Zirvesi’nde “5G ile geliştirilen yeni iş modelleri” konulu panelde konuşan Doany, 5G’nin mevcut ve potansiyel kullanım alanları ile operatörlere sunacağı yeni iş imkanları ve ek kazançlarından bahsetti, Türk Telekom’un 5G yatırımlarını anlattı.

Haberin Devamı

Doany, “Kendi şirketimiz olan Argela ile teknoloji yatırımı yapıyoruz. Sabit hat alanında da güçlüyüz. Sabit hatlarla ilgili diğer operatörlere de katkı sağlıyoruz. Yani hem ağ hem de servis hizmetlerini sunarken diğer yandan 5G’yi kullanarak teknoloji de sunacağız” dedi.

Türk usulü model

Geliştirdikleri altyapı kiralama modelleri ve getirileri hakkında da bilgi veren Doany, operatörlerin 5G’nin sağladığı yüksek veri hızı ve kapasitesini karşılamak, yatırım maliyetlerini azaltarak getirilerini artırmak için altyapıda işbirliği modellerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Doany şöyle konuştu:

“Bizim 3 bilgi teknolojileri şirketimiz var. Bu şirketlerde 2 bin kiyi çalışıyor. İnnova, Argela ve Sebit. Bu şirketlerimiz pazarda nasıl daha çok büyüyebiliriz diye araştırıyor. Ben ve strateji ve iş geliştirme departmanımdaki çalışanlarımız daha çok pazarda öne çıkabilecek ve rekabet edebilecek inovatif çözümler sunmaya çalışıyoruz. Bu alanda başarıyı yakalamak için dikey alanlardaki fırsatlara odaklanan takımlar oluşturuyoruz. Bir takım sağlık alanına, birisi enerji alanına ve birisi ise eğitim dikey alanlarına yoğunlaşıyor.”

Haberin Devamı

‘Akıllı şehirler üzerinde yoğunlaşıyoruz’

Akıllı şehirler üzerine yoğunlaşan takımların da olduğunu belirten Paul Doany, “Ayrıca dijital şirketlerle çalışıyoruz. Kendilerini dönüştürmeye ihtiyacı olan şirketlere yoğunlaşıyoruz ve risklerinin ilk kısmını biz alıyoruz” dedi. Doany ayrıca, “Hâlâ çok daha yavaş hızlarda internete sahip olan insanlar var. 5G, sabit hatlar gibi uzun vadede hayata geçebilecek. Tabii bu uzun dönemde yapılacak yatırımlara bağlı. Uydular kapsama açısından çok önemli. Bu da söz konusu alanlardaki bağlantıyı geliştirebilecek” diye konuştu.

Londra’dan ödülle döndü

Paul Doany, Londra’da düzenlenen 5G World etkinliğinde yılın CEO’su seçildi.