Gündem 6 ay sonrasına ehliyet randevusu

6 ay sonrasına ehliyet randevusu

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası standartlara sahip olan yeni ehliyetleri alabilmek için sürücülere büyük şehirlerde aylar sonrasına randevu veriliyor. Büyük şehirlerin bazı ilçelerindeyse randevu için ‘boş kontenjan yok’...

6 ay sonrasına  ehliyet randevusu

Sürücü ehliyetleri 2020 yılına kadar yenilenecek. Ancak ehliyetini yenilemek isteyen sürücülerin yoğun ilgisinden dolayı bazı il ve ilçelerde 6 ay sonrasına kadar randevu verilebiliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait internet adresinden randevu alarak ehliyetini yenilemek isteyen sürücülere, büyük illerdeki yığılmadan dolayı 6 ay sonrasına gün verilebiliyor. Uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek yeni ehliyetlere başvurabilmek için Ankara Beypazarı ve Kahramankazan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden boş kontenjan olmadığı için randevu verilemiyor. Ankara’nın Akyurt ilçesinde 7 Ağustos, Sincan’da 12 Kasım ve Etimesgut’da 23 Kasım’dan önce randevu alınamazken en erken randevu veren ilçe ise Nallıhan.

6 ay sonrasına  ehliyet randevusu
İstanbul daha iyi

İstanbul’da durum biraz daha iyi. Adalar ve Eminönü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde “Boş kontenjan yok” uyarısı yapılırken en erken Gaziosmanpaşa’da 1 Mayıs’a randevu alınabiliyor. En geç randevu tarihi veren ilçe ise 7 Haziran ile Maltepe. İzmir’de ise Bornova, Çeşme, Narlıdere, Torbalı, Urla ve İzmir Yenişehir Hizmet Binası İl Emniyet Müdürlüğü’nde boş kontenjan bulunmuyor. Ehliyetini yeniletmek isteyen vatandaşlar Seferihisar’da 11 Ağustos, Aliağa’da 27 Ağustos ve Karşıyaka’da 22 Mayıs’a randevu alabiliyor.

Haberin Devamı

Bursa’da ise ehliyet yenilemesi için 16 il ve ilçe emniyet müdürlüğünden 8’inde yer bulunmuyor. Sürücüler en erken 12 Haziran’da Yıldırım, en geç

16 Ekim’de Nilüfer ilçesinden başvuru yapabiliyor. Yalova’da tek merkez il emniyet müdürlüğü olarak gösterilirken burada da randevu için boş kontenjan yok.

6 ay sonrasına  ehliyet randevusu
Kontenjan yok

Yine tek merkezle yenileme işleminin yapıldığı illerden Bartın’da en erken 31 Mayıs’ta randevu almak mümkün. Ardahan’da da Göle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde boş kontenjan yokken Posof’ta ise randevu kabul edilmiyor. İlin tek işlem yapılabilen merkezinde ise en erken tarih mayıs olarak görülüyor. Şırnak’ta ise 9 merkezin 5’inde yer yok. En yakın tarih ise haziran.

Başvuru nasıl yapılır?

Sürücü belgesini yenilemek isteyen adayların randevu alarak, sistem tarafından kendilerine verilen tarihte bürolara müracaat etmesi gerekiyor. Randevu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde sayfanın üst kısımda bulunan ‘Randevu Al’ bölümüne tıklayarak alınabiliyor. Yenileme işlemleri için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık kimliği, sürücü sağlık raporu, 13 TL değerli kağıt ve 2 TL vakıf payı bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz, 2 adet biyometrik ve kan grubunu belirten belge gerekiyor. M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı yeni sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlendi. Ayrıca yeni belgelerin sürücülere 15 gün içerisinde teslim edileceği de belirtiliyor.