Gündem 6 köy temizlendi harita değişti

6 köy temizlendi harita değişti

16.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 27 gün geride kaldı. Bugüne kadar bin 528 terörist öldürülürken, dün 6 köy PYD/PKK’lı teröristlerden temizlendi, 63 nokta ele geçirildi

6 köy temizlendi harita değişti

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 27. gününde TSK ve ÖSO birlikleri altı köyü daha teröristlerden temizledi. Böylece harekatın başından bu yana Afrin önündeki 63 stratejik nokta teröristlerden kurtarıldı. Yoğun çatışmaların yaşandığı operasyonda birlikler hızla ilerlerken Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki bulunan Afrin’e açılan nokta konumundaki Cinderes bölgesinde belirlenen YPG mevzileri de sınırda konuşlu Fırtına obüsleriyle yoğun şekilde ateş altına alındı. Genelkurmay Başkanlığı da harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 528’e yükseldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre, TSK ve ÖSO güçleri ilk olarak Afrin ilçesinin kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Karri, Şerbanlı ve Şedya köylerini PYD/PKK’dan kurtardı. Böylece, Türkiye sınırı boyunca Racu’nun batısındaki güvenli cep ile Şeyh Hadid beldesinin kuzeyine uzanan diğer güvenli cep birleştirildi.

3 KRİTİK TEPE ELE GEÇİRİLDİ

Top atışları desteğinde hızla ilerleyen birlikler Afrin’in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Duraklı köyünü de PYD/PKK’dan kurtardı. İlerleyen saatlerde yoğun çatışmalar sürerken Afrin’in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Divan Fevkani köyü ile köye hakim üç tepe de ele geçti. Harekatta akşam saatlerinde de Afrin’in batısındaki Racu beldesine bağlı Harab Summak köyü terör örgütü PYD/PKK’dan kurtarılarak temizlendi. Böylece harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 42’si köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 17’si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 63 noktayı örgütten kutarmış oldu.

Haberin Devamı

CİNDERES BOMBALANDI

Afrin’e açılan nokta konumunda bulunan Cinderes bölgesinde bulunan terör örgütü mevzileri de insansız hava araçları tarafından belirlenip koordinatları ateş destek vasıtalarına bildirildi. Sınırda konuşlu topçu birlikleri de belirlenen hedefleri Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

Cinderes bölgesinde teröristere yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgede patlama meydana geldi. Sebebi bilinmeyen patlamanın ardından şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralananlar oldu.

TSK: BİN 528 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün yapılan bilgilendirmede “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 15 Şubat 2018 tarihinde, kara ve hava operasyonları sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 528 olmuştur. Harekâtı başarıyla devam etmektedir” denildi.

6 köy temizlendi harita değişti

DARMIK'TA İŞ MAKİNELERİ

Harekâtta teröristlerden temizlenen Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Darmık Dağı’nda da iş makineleri çalışmaya başladı. Harekât kapsamında TSK ve ÖSO unsurlarının Afrin’e ilerleyişini kolaylaştırmak için iş makineleri tarafından yol açtığı, geçiş güzergâhı üzerinde oluşturulan rampalarda konuşlanacak topçu birliklerinin, TSK unsurları ve ÖSO mensuplarının karadan ilerleyişine destek vereceği belirtildi.

Haberin Devamı

6 köy temizlendi harita değişti

BURSEYA DAĞI'NDA ELLER TETİKTE

Harekâtın 9. gününde (28 Ocak) teröristlerden temizlenen Burseya Dağı’nda Mehmetçik görev yapıyor. Askeri birlikler ilerleyişini sürdürürken, alan güvenliğini sağlayan komandolar oluşturdukları üs bölgelerinde PYD/PKK’lı teröristlerin her türlü hareketini izliyor.

Burseya Dağı’nda komandolar zorlu hava şartlarına rağmen oluşturulan mevzilerde gece görüşlü dürbünlerle sürekli gözetleme yaparken, bir yandan da elleri tetikte bölgenin güvenliğini sağlıyor. Uzun menzilli silahlarla teröristlerin her türlü sızma girişimine anında karşılık veren askerler, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanıyor. Teröristlerin saklandığı tüneller tek tek belirlenirken, askerler tuzaklanmış patlayıcıları imha ediyor. AFRİN-AA

Haberin Devamı

MAYIN ARAMA ÇALIŞMALARI

Çatışmaların ardından kontrolün sağlandığı köylerde, TSK güçleri tarafından tuzaklanan patlayıcı arama ve tarama çalışması başlatıldı. Teröristlerden temizlenen bölgelerde tuzaklanan mayın ve patlayıcılar eğitimli köpeklerin desteğiyle uzman ekiplerce imha ediliyor.

TOP ATIŞLARI

Harekat kapsamında Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerinin sınıra yakın bölgelerindeki birlikler, Afrin’in batı kırsalında yer alan teröristlere ait mevzilere top atışı yaptı. Bölgeden zaman zaman dumanlar yükseldi. Sınır birliklerine tank, zırhlı personel taşıyıcı ve hafif zırhlı araç sevkiyatı da devam etti.