Gündem 6 milyonluk hayali vurgun

6 milyonluk hayali vurgun

29.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün, 2012-2015 arasında 42 ilde esnaftan bağış adı altında örgüt emrindeki bir şirket adına 6 milyon liralık çek ve senet aldığı, vadesi geldiğinde de bedelini bankadan tahsil ettiği ortaya çıktı.

6 milyonluk hayali vurgun

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, MASAK raporuna göre FETÖ’nün çek ve senet yoluyla himmet topladığı tespiti üzerine soruşturmanın başladığı belirtildi. MASAK analiz raporuna göre, Aksiyon Güvenlik Hizmetleri A.Ş. çalışanı Mahmut Yağmur ve Fuat Yağmur’la birlikte diğer şüphelilerin, 42 değişik ilden 6 milyon tutarında 211 adet çek ve 84 adet senet tahsilatı yaptıkları tespit edildi. İddianamede çek ve senet sahipleri, ifadelerinde, bunları Gülen cemaatinden gelenlere bağış, burs, kurban, gazete-dergi abonelik ücreti ve himmet adı altında verdiklerini söyledi.
Kurye ile aktarıldı
İddianamede, çek veya senedin bedelini tahsil edenler ve çalıştıkları şirket ile çek bedelini ödeyenler arasında hukuki ilişki bulunmadığı kaydedildi. İddianamede, bankadan çekilen paranın bu örgütün kuruluşlarına elden kurye ile ulaştırıldığı, bu şekilde örgütün para akışının sağlandığı kaydedildi. İddianamede, şüpheliler tarafından tahsil edilen senetlerin bedelinin himmet olarak kullanılması için şüphelilerin eline geçtiği, senetlerin bedelinin FETÖ’ye gelir olarak aktarıldığı ifade edildi.