Gündem 6’ncı işçiden de acı haber geldi

6’ncı işçiden de acı haber geldi

21.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siirt’te bulunan bakır madeninde gerçekleşen ve 16 kişinin toprak altında kaldığı heyelanda bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. 10 işçiyi arama kurtarma çalışmaları aralıksız ilerliyor

6’ncı işçiden de acı haber geldi

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından taşeron firma ile işletilen bakır madeninde meydana gelen heyelanın ardından arama kurtarma çalışmaları 5’inci günde de devam etti.

Haberin Devamı

AFAD, UMKE, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Kızılay ve jandarma ile firmaya ait yaklaşık 100 kişilik uzman ekip, 3 arama köpeği ve 60 civarında iş makinesi, göçük altında kalan 11 kişiyi arama-kurtarma çalışmalarına dün sabahın erken saatlerinden itibaren başladı.

Gece-gündüz devam

Dün ilk olarak göçük altında kalan makinelerin yeri tespit edildi. Daha sonra toprak altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Çıkarılan cesedin, işçilerden Sedat Bulut’a ait olduğu belirlendi. Bulut’la birlikte toplamda 6 işçinin cansız bedenine ulaşılmış oldu. 10 işçiye ulaşmak için çalışmalara gece gündüz sürüyor. Toprak altında kalan işçilerin yakınları da maden sahasında bekleyişini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yeniden sisteme

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre 2004 yılında çalışmalara başlayan madende 8 yıl boyunca tünelden çalışma yapıldı. Daha sonra maden tehlike arz ettiği için açık saha çalışmalarına geçti. 2012 yılında açık saha çalışmalarına başlayan bakır madeninde, son zamanlarda yaşanan çatlak ve heyelan olayları nedeniyle tekrardan tünel sistemine geçileceği planlandı. Projesi yapılan ve 2017 yılında tünel sistemine geçileceği belirtilen madende işçi alımı da yapılacağı öğrenildi.

6’ncı işçiden de acı haber geldi

Bakan Albayrak: Çalışmalar devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz, eski bakanlar Egemen Bağış ve Nihat Ergün ile eski milletvekilleri, dün sabah Maden köyündeki bakır madenine geldi.

Yetkililer tarafından karşılanan Bakan Albayrak ve beraberindekiler, toprak altında kalan işçilerin bazı yakınlarıyla birlikte arama kurtarma çalışması yapılan göçük alanına gitti. Kazı alanında yaptıkları incelemenin ardından burada oluşturulan kriz merkezine giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın buradaki görevlilerden son çalmışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Albayrak, incelemelerin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi’ne geçerek basın toplantısı düzenledi. Toprak altında kalanların olduğu bölgeye daha fazla yaklaşıldığına dikkati çeken Albayrak, umutlarının hiçbir zaman kesmeyeceklerini söyledi. Albayrak “8 iş makinesi, 23 kamyon 24 saat çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

Yazarlar