Ekonomi 6 projeye 3.5 milyar TL yatıracak

6 projeye 3.5 milyar TL yatıracak

17.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıl içinde en az 6 proje hayata geçirerek, 3.5 milyar liralık yatırım yapmayı planlayan Mesa Mesken, İstanbul’da 3, Ankara, Bodrum ve Polonya’da ise birer yeni proje için kolları sıvadı

6 projeye  3.5 milyar TL yatıracak

2016 yılını 2 bin 660 adetlik konut satışı ve 1.25 milyar liralık ciro ile kapatan Mesa, bu sayede yüzde 8’lik bir büyüme oranı yakaladı. 4 bin 500 kişilik istihdam sağlayan Mesa, 2017 yılında ise 2 bin 500 konut satışı ile 1.7 milyar lira ciroya ulaşarak, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. Mesa, devam eden projeleri dışında İstanbul’da 3, Ankara, Bodrum ve Polonya’da başlayacağı projeler için son hazırlıklarını da tamamlıyor. Mesa’nın yıl içinde en az 6 yeni projeye başlayarak, 3.5 milyar liralık yatırım yapacağı açıklandı.

Haberin Devamı

2016 yılında Ankara’da, İstanbul’da ve Polonya’da yürüttükleri projelerde önemli başarılara imza attıklarını belirten Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu,2016 yılında, yapımı ve satışı süren toplam konut sayılarının 4 bin 150 olduğunu söyledi. Yıl içinde başlayacakları yeni projeleri anlatan Mert Boysanoğlu, şu bilgileri verdi:

“2017’de imza atacağımız netleşen projelerin; birer tanesi Bodrum, Ankara ve Polonya’da, 3 tanesi de İstanbul’da bulunuyor. 2017 yılında yaklaşık 3.5 milyar liralık bir yatırım ile toplam 4 bin adetlik yeni konut projelerine başlamayı hedefliyoruz. 2017 yılı içinde mevcut ve yeni projelerimizde yaklaşık 2 bin 500 adetlik bir konut satışına ve 1.7 milyar liralık bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. 2017’de yaratacağımız istihdam sayısı ise yaklaşık 5 bin kişiye ulaşacak. Bunlar dışında, Dragos Sahilyolu’nda önemli bir kentsel dönüşüm projesine bir hafta önce imza attık. Beykoz Çubuklu’da da yürüttüğümüz görüşmelerin son aşamasındayız.”

Haberin Devamı

Konut, ticari alan, otel

Yıl içinde projelere hızla başlayacaklarını anlatan Mesa Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu ise, “Ankara’da Koza 66’da satış ve yapım süreçlerini sürdürüyoruz. Park Mozaik’te ise ikinci etaba başlıyoruz. İstanbul’da Halkalı’daki Tema İstanbul projesindeki eğlence merkezi Tema World’de de son aşamaya geldik. Büyükçekmece’deki Yeşilyaka’da beklediğimizden fazla ilgi gördük ve hemen yanındaki arazide 590 villalık yeni projenin çalışmasına şimdiden başladık” diye konuştu.

Bodrum’da 220 dönüm alanda otel ve konut projesi içim çalıştıklarını açıklayan Bıyıklıoğlu, Ankara Eryaman’da yaklaşık 96 bin metrekare alanda da bir proje planladıklarını kaydetti. İstanbul’da ise üç ayrı noktada yeni projelere başlayacaklarını belirten Tolga Bıyıklıoğlu, projelerin Maltepe, Kozyatağı ve Bağdat Caddesi’nde olacağını söyledi. Öte yandan Polonya’da 330 konutluk son projenin bu yıl içinde tamamlanacağını da belirten Bıyıklıoğlu, “Varşova merkezde satın aldığımız 2 arsa üzerinde proje çalışmalarımız sürüyor. Bu projelerden birine 2017 yılı içinde başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Devam eden projelerin satış ve teslim bilgilerini de veren Bıyıklıoğlu, “Ankara’da yapımları devam eden Koza 66’da mart ayında teslimler başlayacak. Tepe İnşaat ile ortak projemiz Park Mozaik’te ise teslimler ve ikinci etap hazırlığı başladı. Kartal’daki projelerimiz Sahill 223 ve 224 ile MESA Marmara’daki satışlarımızı 2016 yılı ilk yarısında tamamladık” dedi.

6 projeye  3.5 milyar TL yatıracak

‘Ev almanın tam zamanı’

İnşaat sektörünün ve ülkenin zor bir yıl geçirdiğini vurgulayan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ancak yıl içinde sektöre gelen teşviklerle 2017 yılının iyi geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bu teşviklerin ise vatandaşa da yansıması olacağını anlatan Boysanoğlu, “Dolar nedeniyle maliyet artışlarını firmalar henüz fiyatlara yansıtmadı. Mayıs-hazirana kadar da böyle gidebilir. Bunca yıllık deneyimimle söylüyorum ki, faizlerin yüzde 1’in altına düşmesi, KDV indirimi, yabancıya satışta sağlanacak KDV muafiyeti, harç muafiyetleri, Emlak Konut öncülüğünde yapılan kampanyalar ve uygun ödeme seçenekleriyle şimdi konut almak için doğru zaman” dedi.