Ege 6 tesiste daha ‘güneş’ açacak!

6 tesiste daha ‘güneş’ açacak!

28.11.2017 - 01:19 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığının en somut örneklerini, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı tesislerle gösteriyor.

6 tesiste daha ‘güneş’ açacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığının en somut örneklerini, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı tesislerle gösteriyor. Yenilenebilir enerjide güzel örnekler ortaya çıkaran Büyükşehir, ‘Temiz enerji’ listesine 6 tesis daha eklemeye hazırlanıyor.
Birçok park ve tesise kurduğu güneş enerji santralleriyle; doğaya daha az karbondioksit salınımı yaratan ve aynı zamanda tesislerin enerji giderini de düşüren Büyükşehir Belediyesi, elektrik tüketiminin yoğun olduğu Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Buz Pistinde 380, Ödemiş ve Bergama Mezbahasında 780, Çeşme Ilıca Terminalinde 280, kilovat gücünde güneş enerji santrali kuracak. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanır bir kent bırakmak için ‘AB Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne taraf olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, karbondioksit salınımını 2020 yılına kadar en az yüzde 20 oranında azaltmayı taahhüt etmişti.