Ankara 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Ve Şehirler Kongre Ve Fuarı

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Ve Şehirler Kongre Ve Fuarı

30.01.2018 - 14:17 | Son Güncellenme:

HHB Expo Yönetim Kurulu Başkanı Dayangaç: "Kamuda şebeke altyapısının yenilenmesi ve gelis¸tirilmesi ic¸in c¸ok ciddi yatırım c¸alıs¸maları bas¸ladı" "ICSG 2018, sekto¨ru¨n tek ve en o¨nemli uluslararası faaliyet alanı olmakla birlikte enerjideki yeni gelis¸melerin ve bu pazara ilis¸kin yeni projeksiyonların degˆerlendirilmesi ac¸ısından sekto¨ru¨n tu¨m dinamiklerini bir araya getirme fırsatı sunuyor"

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Ve Şehirler Kongre Ve Fuarı

İSTANBUL (AA) - HHB Expo Yönetim Kurulu Başkanı Şule Dayangaç, Türkiye'de şebeke altyapısının yenilenmesi ve gelis¸tirilmesi ic¸in kamuda c¸ok ciddi yatırım c¸alıs¸maları bas¸ladığını belirterek, "Du¨nyanın bulus¸ma noktası olarak gerc¸ekles¸tirdigˆimiz ICSG 2018, sekto¨ru¨n tek ve en o¨nemli uluslararası faaliyet alanı olmakla birlikte enerjideki yeni gelis¸melerin ve bu pazara ilis¸kin yeni projeksiyonların degˆerlendirilmesi ac¸ısından sekto¨ru¨n tu¨m dinamiklerini bir araya getirme fırsatı sunuyor." dedi.

Haberin Devamı

Dayangaç, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'nın (ICSG 2018) her yıl bu¨yu¨yerek uluslararası anlamda daha fazla katılımcı ve ziyaretc¸iye ev sahipligˆi yaptığını belirtti.

Kongrenin bu yıl 25-26 Nisan'da I·stanbul Kongre Merkezi’nde gerc¸ekles¸eceğini hatırlatan Dayangaç, kongreye 50’nin u¨zerinde u¨lkeden 10 bin sekto¨r temsilcisin katılmasının beklendiğini aktardı.

Dayangaç, kongre kapsamında düzenlenecek en önemli programın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) is¸ birligˆiyle hazırlanan Tu¨rkiye Akıllı S¸ebekeler Vizyon ve Strateji Belirleme Projesi’nin lansmanı olacağına değinerek, "Bu konu Tu¨rkiye’nin akıllı s¸ebeke ve s¸ehirlerde alt yapısı anlamında c¸ok o¨nemli olup bu¨yu¨k o¨nem arz ediyor. Kamuda şebeke altyapısının yenilenmesi ve gelis¸tirilmesi ic¸in c¸ok ciddi yatırım c¸alıs¸maları bas¸lamıs¸ bulunuyor. Du¨nyanın bulus¸ma noktası olarak gerc¸ekles¸tirdigˆimiz ICSG 2018, sekto¨ru¨n tek ve en o¨nemli uluslararası faaliyet alanı olmakla birlikte enerji sekto¨ru¨ndeki yeni gelis¸melerin ve bu pazara ilis¸kin yeni projeksiyonların degˆerlendirilmesi ac¸ısından sekto¨ru¨n tu¨m dinamiklerini bir araya getirme fırsatı sunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

- "Tüketicilerin faturaları düşecek"

Akıllı s¸ebekelerin ekonomiye ve çevreye pek çok katkısı olduğuna değinen Dayangaç, bunların bas¸ında, s¸ebekedeki kesinti sayısının azalması, is¸letme maliyetlerinde tasarrufun sagˆlanması, kesintilerin su¨resinin azalması, enerji u¨retiminde o¨nemli bir yere sahip olan ru¨zgar ve gu¨nes¸ enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması olduğuna işaret etti.

Dayangaç, akıllı şebekelerin tu¨ketici için faydaları olacağını belirterek, "Kullanılan elektrik kalitesi artacak ve enerji alım maliyetleri azalacak. S¸irketler sayac¸ okuma maliyetlerini du¨s¸u¨rerek elde edilen detaylı verilerle daha dogˆru tahminler yapabilecek, tu¨keticiler ise tu¨ketim profilini go¨rerek tu¨ketimlerini daha dogˆru yo¨netme ve fatura tutarını du¨s¸u¨rebilme imkanına kavus¸acak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kongrenin otizmde farkındalık yaratmak amacıyla gu¨zel bir sosyal sorumluluk projesine de ev sahipligˆi yapacağını vurgulayan Dayangaç, bu kapsamda düzenlenecek bando ve konser gibi etkinliklerde otizmli c¸ocukların yer alacağını kaydetti.