Gündem 61 pilot gözaltında

61 pilot gözaltında

29.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ’’ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na yönelik 4. operasyonda 2’si albay 71’i üsteğmen 73 pilot kararı çıkartıldı.

61 pilot gözaltında

Pilotların yakalanması için önceki gün operasyon düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar 61 pilotun gözaltına alındığı öğrenildi. 3’üncü dalga operasyonunda gözaltına alınan 47 askerden 29’u geçen çarşamba günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Mardin merkezli 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 27 polisten 14’ünü tutukladı, 13’ü adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.
15 Sayıştay denetçisi
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmada kapsamında İl Halk Sağlığında görevli bir doktor ile PTT İl Müdürlüğü’nde görevli 4 personel görevden uzaklaştırıldı. .
Kırklareli merkezli, Çanakkale Ankara, İzmir ve Kocaeli’de eş zamanlı operasyonlarda 15 öğretmen gözaltına alındı.
Ankara’da gözaltına alınan, eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Mehmet Oğuz Kaya’nın da aralarında bulunduğu 15 Sayıştay denetçisi tutuklandı.
Eskişehir’de 21 müftülük personeli gözaltına alındı.
Seyitoğlu tutuklandı
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ünlü baklavacı Serdar Seyitoğlu, dün “Terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Seyitoğlu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. AA
Jeansbiri’nde 236 bin dolar
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1 milyon 600 bin takipçisi bulunan ‘Jeansbiri’ nick’iyle Twitter’da ‘Aksilahlanma’ etiketi açan ve hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Kemal A. Gaziantep’te gözaltına alındı. Şüphelinin ev ve aracında yapılan aramada 236 bin 755 ABD doları ve 48 bin 910 Türk Lirası ele geçirildi. l GAZİANTEP DHA
‘100 bin Eagle kullanıcısı var’
Erzurum’da, darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında ilk dava açıldı. Sözde “Erzurum Sıkıyönetim Komutanı” Murat Koçak ile sıkıyönetim komutanları atama listesinde yer alan Binbaşı Murat Yılmaz hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. İddianamede örgüt üyelerinin Eagle kullandıkları, 80-100 bin kişinin indirdiği bu programın gizlenme amaçlı simge ve adının değiştirilebildiği, cihazda Gmail, Tango, Asphalt 8 gibi uygulama ya da oyun şeklinde görünebildiği belirtildi. l ERZURUM AA