Kocaeli 65 Gönüllü, Hayvan Koruma Kartı Sahibi Oldu

65 Gönüllü, Hayvan Koruma Kartı Sahibi Oldu

19.02.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

.

65 Gönüllü, Hayvan Koruma Kartı Sahibi Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “2018 Yılı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı”na katılan 65 vatandaş, Havan Koruma Kartları’nı aldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından “2018 Yılı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı” kapsamında verilen eğitim, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlendi. 5-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programında hayvan sağlığı ve bakımıyla ilgili teorik, tıbbı ve pratik olarak çeşitli konularda eğitimler verildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mücahit Arslan ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü İlyas Çicek’in de katıldığı eğitimin sonunda, katılımcılara “Hayvan Koruma Görevlisi Kartı” verildi. Toplamda 65 hayvanseverin katıldığı eğitim sonunda 39 hayvansevere yeni kart verilirken, 26 hayvanseverin de kartları yenilendi. Katılımcılar kartlarını düzenlenen Kart Dağıtım Töreninde aldılar.
Hayvan Koruma Kartı Dağıtım Töreninde konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mücahit Arslan, “Sokak hayvanlarıyla ilgili önemli çalışmalarımız var. Bu konuyla ilgili bizlere yardımcı olun ve beraber çözüm üretelim. Sıkıştığımız noktalarda sizlerden yardım istiyoruz. Biz elimizdeki imkanlar ne ise onu seferber edelim. Makul ve mantıklı tüm ne varsa, biz bunun içerisinde varız. Hayvan koruma eğitimi önemli. Bu eğitime katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Eğitime katılan Tanem Uçar, hayvanları koruma konusunda çeşitli bilgiler edindiğini belirterek, “Bu iki günde gerçekleştirilen eğitim, bana çok şey kazandırdı. Bu eğitimde hem kamu kesimini hem de hayvanseverleri dinleme imkanım oldu. Ben yeni bir hayvanseverim, 4 aylık bir sokak kedisi edindim. Hayvanlarla ilgili pratik ve yeni bilgiler edindim” diye konuştu.
Eğitimde Hayvan Koruma Kartı almaya hak kazanan Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü Başkanı Hasan Cankut Kırca, “Bugün, Hayvan Koruma Görevlisi kartımızı aldık. Büyükşehir Belediyesinin sağladığı güzel bir imkan. Ben Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü başkanıyım. Biz, Umuttepe’de popülasyon sorunuyla alakalı proje üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile çalışıyoruz. Çok güzel gelişmeler sağladık” şeklinde konuştu.

Yazarlar