Ekonomi 650 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı

650 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı

26.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

VakıfBank, 5 yıl vadeli 650 milyon dolar tutarında yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi. Yapılan işlemin kupon oranı yüzde 5.75, nihai getiri oranı ise yüzde 5.85 oldu.

650 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, 2018 yılının ilk eurobond ihracını başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

“Bu işlemin bizim açımızdan en dikkat çekici tarafı, bankamız tarihinde tek seferde ihraç edilen en yüksek tutarlı tahvil işlemi olmasıdır. 2012’den beri uluslararası sermaye piyasalarında değişik yatırımcı gruplarına hitaben, farklı yapılar ve para birimlerinde, uzun vadeli tahvil ihraçları gerçekleştirerek bu alanda Türk bankaları arasında öncü ve yenilikçi bir role sahip olduk. Gerçekleştirdiğimiz söz konusu ihraç, uluslararası tahvil yatırımcıları nezdinde VakıfBank isminin, bilinirliğinin ve algısının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha teyit etti. İşleme gelen güçlü talep sayesinde ilk aşamada 500 milyon dolar olarak belirlediğimiz ihraç tutarını 650 milyon dolar seviyesine çıkarmaya karar verdik. İşlemin kupon oranı da başlangıç seviyesinin 25 baz puan altında yüzde 5,75 seviyesinde gerçekleşti.”

Haberin Devamı

Ekonominin gücü

Özcan, gerçekleştirdikleri uluslararası kaynak teminlerinde ülkenin ekonomik gücünün önemli rol oynadığının altını çizerek, her türlü spekülasyon ve iyi niyetli olmayan çabalara rağmen Türkiye’nin uluslararası piyasalardaki itibarının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördüklerini bildirdi.