Ege 7 aylık tutukluluk için rekor tazminat istedi

7 aylık tutukluluk için rekor tazminat istedi

27.02.2017 - 02:47 | Son Güncellenme:

İşadamı Çelenk’in öldürülmesi olayında tutuklanıp, 7 ay cezaevinde kalan ve beraat eden Ulaş Oyuk, 300 bin liralık tazminat istedi

7 aylık tutukluluk için rekor tazminat istedi

İzmir Urla’da, 5 yıl önce işadamı Ayhan Çelenk’in, tarihi Malgaca Pazarı’nda silahlı saldırıda öldürülmesi olayında tutuklanıp 7 ay cezaevinde kalan ve yargılama sonunda beraat eden Ulaş Oyuk, avukatı Tolga Turgut aracılığıyla Maliye hazinesine karşı maddi ve manevi toplam 300 bin lira tazminat istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

300 bin lira tazminat

Olay, 14 Ağustos 2012’de meydana geldi. İşadamı Vedat Orhan Çelenk’in kardeşi Ayhan Çelenk, izlediği Urla Bağbozumu Şenlikleri’nin ardından meydanda otururken, otomobilden açılan ateşle ağır yaralandı. Özel bir kolejin ortaklarından da olan Çelenk, hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Borç-alacak cinayeti

Polis, Çelenk’i borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle Soner Taşoku’nun vurduğunu, suç ortağı Seyfettin Çağlar ile kaçtığını belirledi. Taşoku ve Çağlar, İstanbul’da yakalanırken, gözcülük yaptığı ileri sürülen Ulaş Oyuk’la birlikte toplam 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin tamamı tutuklandı, haklarında ömürboyu ve 5’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava aşamasında Çağlar ile Taşoku dışındaki tüm sanıklar beraat etti.

Haberin Devamı

Maddi, manevi tazminat davası açtı

Beraat kararının onanmasının ardından, 7 ay boyunca tutuklu kalan evli bir çocuk babası Ulaş Oyuk, ‘Haksız gözaltı ve tutuklama’ nedeniyle, Maliye hazinesine karşı 42 bin lirası maddi, 258 bin lirası manevi toplam 300 bin lira tazminat istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.