Tekirdağ 7’DEN 77’YE HER YAŞTAN VATANDAŞ KİTAP OKUDU

7’DEN 77’YE HER YAŞTAN VATANDAŞ KİTAP OKUDU

01.04.2015 - 14:54 | Son Güncellenme:

.

7’DEN 77’YE HER YAŞTAN VATANDAŞ KİTAP OKUDU

Tekirdağ’da 51. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen kitap okuma etkinliğinde 7’den 77’ye her yaştan vatandaş parkta bir araya gelerek kitap okudu.
Tuğlalı Park’ta düzenlenen kitap okuma etkinliğine minik öğrencilerin yanı sıra yaşlılar ve emekliler de katıldı. Etkinliğe katılan 68 yaşındaki Şima Uzaltan, okumayı çok sevdiğini, Kütüphane Haftası’ndaki etkinlikte arkadaşlarıyla birlikte kitap okuduğunu söyledi. Etkinliğe katılan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Göksu Yıldız ise, Kütüphane Haftası’na katıldığını ve okumayı çok sevdiğini belirtti.
Kitap okuma etkinliğine Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da katılarak, öğrencilerin arasında kitap okudu. Etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirten Başkan Eşkinat, okuma alışkanlığının geliştirilmesi için projelerinin olduğunu söyleyerek, "Çok fazla okumuyoruz. Kitap farklı bir şey. Kitap okumak düşünceyi, dili geliştiriyor. Dolayısıyla okuyan insan daha fazla kelime kullanıyor. Ama kitaptan uzaklaştıkça daha dar bir kelime hazinesiyle birbirimizle iletişim kuruyoruz. Manaları da doğru ifade edemiyoruz. O bakımdan okuma alışkanlığı çok önemli bir alışkanlık. Çocuk yaşta kazanılan bir alışkanlık. Bu etkinliği çok önemsiyorum. Tekirdağ’a daha fazla kütüphane lazım. Bu amaçla bir tane okuma parkı yapacağız. İçinde 4 bin kitap olacak. İnsanların gelip kitaplarını alıp okuyabildikleri bir park olacak ve bu parkta sadece kitap olacak" dedi.
Okuma parkı projesi hakkında minik öğrencilere söz veren Başkan Eşkinat, öğrencilerin parkın yaz sonuna kadar yapılmadığı takdirde projeyi sorgulayabileceklerini söyledi.
Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdür Naşit Oskay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.