Gündem 7 kentte FETÖ operasyonu: 31 kişiye gözaltı

7 kentte FETÖ operasyonu: 31 kişiye gözaltı

31.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli 7 ilde yürütülen operasyonda, aralarında avukat, doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

7 kentte FETÖ  operasyonu: 31 kişiye gözaltı

- Edirne’de de görevlerinden uzaklaştırılan 23 öğretmen, dün sabah polis ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

- Manisa’da darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, tutuklandı. Dört kadın adliye personeli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 13 astsubay ve 39 polis memuru 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu yeniden gözaltına alındı.

- Mersin’in Tarsus ilçesinde FETÖ darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 emniyet personelinden 11’i tutuklandı.

- Nevşehir’de, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün “il imamı” olduğu belirlenen Alim Ç. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

- Balıkesir’in Bandırma ilçesinde “ilçe kadın yapılanması”na yönelik operasyonda 3’ü erkek 35 kişi gözaltına alındı.

- Uşak’ta adliyeye sevk edilen 21 kişiden, aralarında eski Belediye Başkan Yardımcısı, işadamı Mustafa Gündüz’ün de bulunduğu 19’u tutuklandı.

2 albaya tutuklama istemi

- Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Konya’da yakalandıktan sonra İstanbul’a gönderilen kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.