Gündem 7 şehit 7 kahraman

7 şehit 7 kahraman

03.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep ve Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde bombalı araç, Nusaybin ve Şırnak’ta operasyonlar sırasında şehit olan 7 güvenlik görevlisi dün binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı. Uzman Çavuş Saraçlı’nın şehit olduğu gün arkadaşının yerine göreve gittiği ortaya çıktı

7 şehit 7 kahraman

Türkiye dün PKK ve IŞİD terörüne karşı mücadele eden yedi şehide gözyaşı döktü. Gaziantep’te terör örgütü IŞİD tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları Serdal Şakir ve Yusuf Erin, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde sürdürülen operasyonlar sırasında şehit olan Uzman Çavuşlar Serdar Yıldırım, Sinan Oruç ve Hakan Duyğal ile Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin açtığı ateşte yaralanıp kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Saraçlı dün binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

SERDAL ŞAKİR
‘Arkandan geleceğim’

7 şehit 7 kahraman


Gaziantep’te şehit olan polis memurları Serdal Şakir ve Yusuf Erin için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Şehit babası Hüseyin Erin, oğlunun naaşı başında dua ederek, “Oğlum sana bütün haklarımı helal ediyorum, ben de arkandan geleceğim” dedi. Şehit polis memuru Serdal Şakir’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki törenden sonra Asri Mezarlık Merkez Camisi’ne getirildi. Aslen Şanlıurfalı olan ancak ailesiyle Gaziantep’e yerleşen şehit Şakir’in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık içerisinde bulunan Polis Şehitliği’nde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin eşi Rabia ile oğlu Hüseyin Cevher Erin, naaşın başında bekledi. Annesinin elini bırakmayan şehidin oğlu babasının tabutuna sarıldı.
7 şehit 7 kahraman

Haberin Devamı

YUSUF ERİN
‘Slogan atmak yerine dua edin’

Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından uçakla gönderildiği Hatay Havalimanı’ndan alınan evli ve 1 çocuk babası Yusuf Erin’in (33) cenazesi Özerli Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Baba Hüseyin Erin, evin önündeki kalabalığa seslenerek “Sakin olun. Slogan atmak yerine dua edin” dedi.

Törende şehidin eşi Rabia, tabuta sarılıp ağıt yaktı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Yusuf Erin’in cenazesi, mezara götürülünce eşi Rabia Erin’in mezarın yanına yatması da görenleri ağlattı.

7 şehit 7 kahraman
BURAK SARAÇLI
Evli arkadaşının yerine gitti

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin açtığı ateşte yaralanıp kaldırıldığı hastanede önceki gün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Saraçlı’nın (25) cenazesi törenin ardından memleketi Zonguldak’a gönderildi. Şehidin annesi Fatma Saraçlı tabuta sarılarak “Kıymetlim benim bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Senin düğününü yapacaktık. Böyle mi olacaktı?” diyerek ağladı. 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Hacımusa köyünde toprağa verildi. Şehit Saraçlı’nın şehit olduğu gün arkadaşı olan Uzman Çavuş Eray Çufalı’nın yerine göreve gittiği ortaya çıktı. Görevde olduğu için cenazeye katılamayan Çufalı, Facebook sayfasında “Kanın yerde kalmayacak” diye yazdı.

Haberin Devamı

HAKAN DUYĞAL
‘Gözün arkada kalmasın’

Nusaybin’de şehit olan üç askerden Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal’ın (35) memleketi Kahramanmaraş’a getirildi. Törende Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, şehidin iki oğlu 9 yaşındaki Şükrü Buğra ile 7 yaşındaki Mustafa Berk’in ellerinden sıkıca tuttu. Şehit eşi Sibel Duyğal, “Gözün arkada kalmasın. Ben dimdik buradayım, çocuklarımın başındayım” diyerek eşiyle vedalaştı.

7 şehit 7 kahraman
SERDAR YILDIRIM
‘O benim canımdı’


Nusaybin’de ehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serdar Yıldırım’ın (25) cenazesi de Memleketi Adana’daki PTT Evleri Mahallesi’ndeki evine getirildi. Cenazenin evine gelmesi beklenirken aynı zamanda teyzesinin kızı olan eşi Yasemin Yıldırım’ın “O değildir. O benim canımdı. Can neredesin?” sözleri çevrede bulunanların gözyaşlarına boğulmasına neden oldu. Baba Halil, anne Teslime, eşi Yasemin ile kardeşleri şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Serdar Yıldırım cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

OSMAN AYYILDIZ

7 şehit 7 kahraman

Yaralı eşi ile kızı şehidi uğurladı


Diyarbakır, Dicle’de önceki gün bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız için dün sabah Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Şehit Ayyıldız’ın saldırıda hafif yaralanan eşi Nurçin ile 6 yaşındaki kızları Ecrin de tören alanına getirildi. Patlamada kolundan yaralanan şehidin kızı Ecrin töreni oyuncak bebeği ile izledi. Güçlükle ayakta duran Nurçin Ayyıldız ve küçük kızını kadın askerler teselli etti. Törenin ardından şehidin cenazesi askeri uçakla memleketi Konya’ya getirildi. Tabuta sarılan şehidin annesi Halime Ayyıldız, “Ciğerim yanıyor” diyerek ağlarken sinir krizleri geçirdi. Şehit Ayyıldız, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Konya Şehitliği’ne defnedildi.

SİNAN ORUÇ
Tabutun yanında sedyede bekledi


Nusaybin’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç’un (28) cenazesi, memleketi Bartın’da gözyaşlarıyla karşılandı. Baba Sefer Oruç (51), oğlunun tabutu başında asker selamı verirken gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Nazife Oruç ile ağabeyi Sercan Oruç (35) tabutun başında gözyaşı döktü. Anne Oruç, “Beni bırakıp nerelere gittin yavrum” diyerek ağıt yaktı. Şehit yakınları ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende de cenaze namazı sırasında anne Oruç, tabutun yanında sedyede bekledi. Şehidin cenazesi sloganlar ve tekbirler eşliğinde Kirsinler köyündeki mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi.