Çanakkale 79'Uncu Yılda 79 Fidanla Atatürk Hatıra Ormanı

79'Uncu Yılda 79 Fidanla Atatürk Hatıra Ormanı

12.11.2017 - 16:28 | Son Güncellenme:

.

79Uncu Yılda 79 Fidanla Atatürk Hatıra Ormanı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılı dolayısıyla Biga Belediyesi’nce düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Hatıra Ormanı oluşturuldu.
Biga Belediyesi, Biga Gençlik Meclisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrenci topluluğu Bakış Açısı ve Koordinasyon Topluluğu (BAKOT) Biga Genç Tema - Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı ortaklığında oluşturulan Atatürk Hatıra Ormanı Bahçeli köyünde oluşturuldu. Katılımcılara 79 adet Nutuk hediye edildi. Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Mühendisi Dr. Muhammet Akkaya’nın fidan dikimini anlattığı etkinlikte belirlenen araziye çam, meşe ve servi ağaçları dikildi.
Biga Kent Konseyi Sekreteri Murat Gülcen, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yılındayız. 10 Kasımların, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bugün burada Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğu ve aramızdan ayrılışının hüznü ile yeni bir 10 Kasımı yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Arzum, yeşillik ve ağaçlık , fakat yaz kış yeşil duran ağaçlar arasında olmaktır’ sözlerini bir nebzede bu topraklarda yaşatabilmek içindir tüm uğraşlarımız. Her yıl bir fidan daha ekleyeceğimiz bu hatıra ormanı bizlere düşüncelerin, fikirlerin her zaman daha çok yeşereceğini Ulu Önderimizin ölümünün üzerinden on yıllar geçmiş olsa da hala bizlere fikirleriyle yol göstericiliğinin devam ettiğini simgeleyecektir" diye konuştu.
Fidan dikimi sonrası öğrenciler, dev Atatürk posteri ve Türk Bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.