Gündem -8 derece’de şehitler için 4.5 km yürüdüler

-8 derece’de şehitler için 4.5 km yürüdüler

08.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

103 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen 90 bin Mehmetçik, ‘Gençlik Şühedanın İzinde Yürüyor’ sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı.

-8 derece’de şehitler için 4.5 km yürüdüler

Hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceyken yapılan yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’la birlikte Türkiye’nin birçok kentinden Kars’ın Sarıkamış ilçesine akın eden her yaştan yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Katılımcılara kamyonlarla erzak ve Türk bayrağı dağıtıldı. Saat 10.30’da başlayan yürüyüşe katılanlar 4.5 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izledi.

-8 derece’de şehitler için 4.5 km yürüdüler


Katılımcılar, yürüyüş sırasında ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan ve Filistin bayrakları da taşıdı. Yürüyüşe katılan askerler “Her şey vatan için” şeklinde tempo tutarken, vatandaşlar ise “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı.
Törene katılan bakanlar, şehitliğe çelenk bıraktı ve Çanakkale’den getirilen toprağı Allahuekber Şehitliği’ne döktü. Komutanlar Sarıkamış Harekatı’nı anlattı ve saygı atışı yapıldı.
Tören alanında yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi. Sarıkamış’ta yapılması planlanan Solo Türk gösterisi ise Erzurum Hava Meydan Komutanlığı’ndaki yoğun sis nedeniyle uçakların kalkamaması sebebiyle iptal edildi. Sarıkamış şehitleri ayrıca 81 ilde düzenlenen yürüyüşlerle anıldı.