Ankara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

08.03.2018 - 16:18 | Son Güncellenme:

.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AĞRI (AA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Karabulut, mesajında, kadınların huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu vurguladı.

Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, zarafeti, nezaketi, üretkenliği, duyarlılığı ve hassasiyeti temsil eden kadınlar tarafından sevgi ve emekle yetiştirilen nesillerin ülkenin geleceğinde önemli rol oynadığını aktaran Karabulut, şunları kaydetti:

"Evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır. Nitekim bugün kadınlarımızın hayatın her alanında ve dünyanın her yerinde imza attığı başarıları gururla izliyoruz. Kadınlarımızın dinamizminden ve üretici güçlerinden daha çok yararlanmamız gerekiyor. Bu sebeple kadınlarımıza sunulan imkanların arttırılmasının toplumsal huzur, barış ve gelişmede rol oynayacağına inanıyorum. Başta üniversitemizde ve ilimizde çalışan kadınlarımız olmak üzere ülkemizdeki tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."