Gündem 80 günde Türkiye devri-alemi

80 günde Türkiye devri-alemi

12.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Faslı Nassr Eddine Beraida, ‘80 Günde Devri Alem’ romanından etkilenerek Türkiye’yi otostopla geziyor. Yolculuğuna İstanbul’dan başlayan Beraida, Hatay’daki mülteci kampında sonlandıracak

80 günde  Türkiye  devri-alemi

Fas’ta yaşayan bilgisayar mühendisi Nassr Eddine Beraida tek başına otostop yapak Türkiye’yi geziyor. Çocukluğunda okuduğu Jules Verne’nin ‘80 Günde Devri Alem’ adlı romanından etkilenerek Türkiye’yi 80 günde gezmeyi planlayan Beraida, “Rüya gibi bir ülkedeyim. Denizleriyle ve dağlarıyla hayallerimdeki ülkeyi dolaşıyorum” dedi.
Uçakla geldiği İstanbul’dan başladığı seyahatini otostop ile sürdüren Beraida, Ankara ve İzmir’i de gezdikten sonra güneye doğru indi. Tüm Ege kıyılarına yine otostopla giden Beraida, çoğu yerde çadır kurarak geceledi. Antalya’ya varan Beraida, “Yeni Foça, Efes ve Pamukkale harika kentler. Datça’dan Köyceğiz’e kadar uzanan sahilde ise Türkiye’nin gerçekten tadını çıkardım” dedi.

Haberin Devamı

80 günde  Türkiye  devri-alemi

Mültecilerle bayram

Antalya’dan Konya’ya giderek Mevlana törenlerinde semazenleri izlemeyi planlayan Beraida, Kapadokya’da peri bacalarını da görecek. Daha sonra Karadeniz’e doğru çıkmak isteyen genç adam Trabzon’daki Uzungöl’ü görmeyi amaçlıyor. Erzurum, Mardin ve Gaziantep’in ardından Hatay’a varmak isteyen Beraida, Suriyeli mültecilerin kampında birkaç gece iftar yaparak bayramı geçirecek. Hatay’dan otostopla dönüşe geçecek olan Faslı genç, yolculuğunun 80. günü olan 12 Temmuz’da ülkesine dönecek.