Ankara 85 YILLIK TARİH ÖZGÜN TİYATRO ESERİ İLE SAHNELENDİ

85 YILLIK TARİH ÖZGÜN TİYATRO ESERİ İLE SAHNELENDİ

13.06.2016 - 15:11 | Son Güncellenme:

.

85 YILLIK TARİH ÖZGÜN TİYATRO ESERİ İLE SAHNELENDİ

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları’nın 85. kuruluş yıldönümü çerçevesinde hazırlanan “Meşalenin Sonsuz Aydınlığında 85 Yıl” adlı tiyatro eseri sahnelendi.
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları’nın 85. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, “Meşalenin Sonsuz Aydınlığında 85 Yıl” adlı özgün tiyatro eseri Büyük Tiyatro’da veli ve mezunlar için sahnelendi. Çok sayıda yazılı kaynak, görsel materyal ve tarihi belgelerin incelenerek senaryolaştırıldığı oyunda TED Ankara Koleji öğrenci ve mezunları rol aldı.
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları’nın 85. kuruluş yıldönümü çerçevesinde hazırlanan “Meşalenin Sonsuz Aydınlığında 85 Yıl” adlı özgün tiyatro eseri, 12 Haziran Pazar günü Büyük Tiyatro’da sahnelendi. Çok sayıda yazılı kaynak, görsel materyal ve tarihi belgenin incelenerek senaryolaştırıldığı oyunda TED Ankara Koleji öğrenci ve mezunları rol aldı. Eserin ilk perdesinde TED Ankara Koleji’nin kuruluş amacı, vizyon ve misyonu ile ilk yıllarından günümüze gelişimi ele alındı. İkinci perdenin konusu ise TED Ankara Koleji’nin çok yönlü eğitim anlayışının bir parçası olan akademik programlar, İngilizce eğitim, sportif, sosyal ve sanatsal etkinliklerdi. Mezunlar, okulda pek çok kez sahnelenmiş Artiz Mektebi adlı tiyatro eserinden bir bölüm sunarak izleyenleri güldürdü. Okulun geleneksel unsurlarından biri olan Senfoni Orkestrasının da küçük bir konser verdiği oyunda, el yazma notaları okulun müzesinde sergilenen Rus asıllı bir bestecinin Atatürk’e ithafen yazmış olduğu “Zafer Marşı” da ilk kez sanatseverlerle buluştu.