Gündem 9 Cumhuriyet’çi Silivri Cezaevi’nde

9 Cumhuriyet’çi Silivri Cezaevi’nde

06.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında “PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları” iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, yayın danışmanı ve yazar Kadri Gürsel’in de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

9 Cumhuriyet’çi Silivri Cezaevi’nde

Yazarlar Aydın Engin ve Hikmek Çetinkaya ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 9 kişi, Silivri Cezaevi’ne götürüldü. Cumhuriyet Gazetesi ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gece İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Gazetenin eski genel yayın yönetmeni yazar Aydın Engin ve yazar Hikmet Çetinkaya ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Kara, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Cumhuriyet Kitap Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar ve yayın danışmanı Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gece başlayan mahkeme sorgusu 08.00’de bitti.
Reddettiler
Mahkeme tüm sanıkların “silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüt adına faaliyette bulunmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan 9 kişi, polis midibüsüyle İstanbul Adalet Sarayı’ndan çıkarıldı ve Silivri Cezaevi’ne konuldu. Tutuklanan gazeteciler, haklarındaki suçlamaları reddetti.
Ziyaretler sürüyor
Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutuklanmasının ardından CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu ve Barış Yarkadaş, gazeteyi ziyaret etti. CHP’li vekiller ziyarette, serbest bırakılan Cumhuriyet yazarları Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya’ya geçmiş olsun dileklerini ileterek, Cumhuriyet’i yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın da aralarında bulunduğu bazı basın-yayın meslek örgütleri de gazeteye dayanışma ziyaretinde bulundu. BURAK DURSUN, FURKAN ÖZKARA İstanbul