Aydın TARIM TEŞKİLATININ TEKNİK ELEMANLARINA SÜNE MÜCADELESİ EĞİTİMİ

TARIM TEŞKİLATININ TEKNİK ELEMANLARINA SÜNE MÜCADELESİ EĞİTİMİ

26.02.2014 - 09:00 | Son Güncellenme:

.

TARIM TEŞKİLATININ TEKNİK ELEMANLARINA SÜNE MÜCADELESİ EĞİTİMİ

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görev yapan teknik elemanlara buğdayda verim ve kaliteye zarar veren süneyle mücadele hizmet içi eğitimi yapıldı.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İncir Toplantı Salonunda yapılan eğitime; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanları dahil toplam 23 teknik eleman katıldı.
Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden süne konusunda Uzman Ziraat Yüksek Mühendisi Ekrem Kaya, zararlının tanımı, yaşayışı, buğdayda verim ve ekmeklik kalitesine yaptığı zararlar, yapılacak sürvey çalışmaları, mücadele yöntemleri ve mücadele konularında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Süneye karşı ilaçlı mücadelenin dışında doğal düşmanlar olan faydalı böceklerle yapılacak biyolojik mücadelenin önemine de değinen Kaya, doğadaki mevcut faydalı böceklerin korunması gerektiğini dikkat çekti. Zamansız ilaçlama yapılmamasını da tavsiye eden Kaya, “Zamansız ilaçlamanın doğada mevcut faydalı böcekleri yok edeceği gibi yapılacak masrafların da boşa gitmesine neden olur. Sünenin ovaya inişlerinin iyi takip edilmesi, kıymetlendirme sürveyine takiben buğdayın süt olum ve sarı olum döneminde zararlının nimf sürveyleri sonucu belirlenmelidir. M2’deki popülasyonunun dikkate alınarak ilaçlamanın yapılıp yapılmayacağına karar verilmelidir” dedi.