Konya NEÜ ÖĞRENCİLERİNDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI BESLENME VE HİJYEN EĞİTİMİ

NEÜ ÖĞRENCİLERİNDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI BESLENME VE HİJYEN EĞİTİMİ

08.04.2016 - 12:27 | Son Güncellenme:

.

NEÜ ÖĞRENCİLERİNDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI BESLENME VE HİJYEN EĞİTİMİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından ilkokul öğrencilerine “Sağlıklı Beslenme, Besin Hijyeni ve Kişisel Hijyen ve Sanitasyon” konulu bir eğitim programı düzenlendi.
İhsaniye İlkokulunda düzenlenen etkinlikte Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Nurcan Uslu, Şeyma Akbulut, İsmail Yazıcıoğlu, Mustafa Dereli ve Şeyma Yücel sağlıklı beslenme ve hijyen konusunda öğrencilere önemli bilgiler aktardılar. Bölüm öğrencileri, çocukların neler yemesi gerektiği, çocuklarda el ve vücut temizliğinin nasıl sağlanacağı ve sağlıklı beslenme konusunda yapılan hataları anlattılar.
Uygulamalı olarak da yiyecek ve içeceklerin nasıl hazırlanması gerektiğinin de gösterildiği eğitimin ardından İhsaniye İlkokulu öğrencileriyle beraber hazırlanan yiyecek ve içecekler öğrencilere ikram edildi.

Yazarlar