İstanbul ULUSAL TEKNİK EKİP ÜYELERİ 'KADIN İSTİHDAMI' İÇİN ANKARA’DA BULUŞTU

ULUSAL TEKNİK EKİP ÜYELERİ 'KADIN İSTİHDAMI' İÇİN ANKARA’DA BULUŞTU

06.06.2014 - 14:26 | Son Güncellenme:

.

ULUSAL TEKNİK EKİP ÜYELERİ KADIN İSTİHDAMI İÇİN ANKARA’DA BULUŞTU

Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi Projesi Ulusal Teknik Ekip (UTE) Başlangıç Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.
Kadın istihdamının artırılması amacıyla ulusal ölçekte politikalar geliştirmeyi, aktif işgücü piyasası politikaları ile kadınlar için insana yakışır iş olanakları yaratmayı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çalışma standartları alanında farkındalık oluşturmayı hedefleyen ve 2013 yılında başlayan Projenin Türkiye’nin ilk Ulusal Kadın İstihdamı Eylem Planı’nı hazırlayacak Ulusal Teknik Ekibi Ankara’da bir araya geldi. Toplantıya İŞKUR’u temsilen katılan Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı ve Ulusal Teknik Ekip Koordinatörü Aşkın TÖREN, İŞKUR ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği ile hazırlanan ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) tarafından finanse edilen projenin ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile sosyal paydaşları bir araya getirdiğini söyledi.
Türkiye’de son yıllarda kadın istihdamını desteklemeye yönelik pek çok mevzuat değişikliğinin yapıldığını kaydeden TÖREN, "Kadınlar İçin Daha Çok ve İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi Projesi'nin hedef illeri olan Ankara, İstanbul, Bursa ve Konya’da İŞKUR olarak aktif işgücü piyasası programlarını başarı ile yürütüyoruz. Kurumsal politikalarımızı oluştururken, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın istihdamı konularını bir öncelik ekseni politikası olarak ele alıyor, öz kaynaklarımız ve farklı IPA fonlarını kullanarak kendi politikalarımıza yansıtıyoruz. 2013 yılında bu 4 ilde toplamda 29 bin kişiyi mesleki eğitim kurslarından, 4 bin 800 kişiyi girişimcilik eğitim programlarından, 7 bin 800 kişiyi ise işbaşı eğitim programlarından yararlandırdık. Ayrıca İŞKUR’a kayıtlı 18 yaşından büyük kadınları istihdam eden işverenlerin sosyal güvenlik primlerini biz karşılıyoruz. 2013-2016 yıllarını kapsayan proje kapsamında Türkiye’de kadın istihdamının güçlendirilmesine destek olmayı hedefliyoruz" dedi.
Toplantıda konuşan ILO İşbirliği Koordinasyon Departmanı Yöneticisi Peter Rademaker ise kurumsal liderlikte ve üst yönetimlerde kadının olması gerektiğini ifade ederek, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında mesleki eğitimlerin yanı sıra eğitim ve kredi olanaklarına erişim ile eşit iş eşit ücret yaklaşımının önemini vurguladı.
Toplantıda, İŞKUR’un koordinatörlüğünde ve ILO’nun sağlayacağı teknik destek ile Ulusal Teknik Ekip tarafından hazırlanacak olan 'Ulusal Kadın İstihdamı Eylem Planı'nı geliştirme süreci, yol haritası ve bu süreçte yapılacak faaliyetler ele alındı.
'Ulusal Kadın İstihdamı Eylem Planı'nın Haziran 2015’te kamuoyu ile paylaşılması öngörülüyor.