Denizli Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

13.12.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu: "Bu fotoğraflar aslında tarihe düşülmüş birer not. Çok şey anlatan bu fotoğraf yarışmasının AA bünyesinde uzun yıllar devamını temenni ediyorum"

Aanın Yılın Fotoğrafları Oylaması

DENİZLİ (AA) - Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında üç kategoride oy kullandı.

Haberin Devamı

Subaşıoğlu, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı.

"Haber" kategorisinde Özkan Bilgin'in "Mehmetçik'in bayram namazı" fotoğrafını tercih eden Subaşıoğlu, "Yaşam" kategorisinde Ali Atmaca'nın "Uludağ yolunda kar", "Spor" kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci'' isimli fotoğrafına oy verdi.

Subaşıoğlu, yarışmaya sunulan fotoğraflarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Yılın Fotoğrafları"nın AA muhabirlerinin çekmiş olduğu tüm dünyadan fotoğrafların üç kategoride beğeniye sunulduğu çok önemli çalışma olduğunu belirtti.

Sayfalar dolusu yazıyla anlatılamayan şeyleri bir fotoğraf karesine sığdırmanın önemine işaret eden Subaşıoğlu, seçtiği fotoğraflara ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ben de üç kategoride fotoğraf seçtim. Haber kategorisinde Hakkari Şemdinli'de tankın önünde bayram namazı kılan Türk askerlerini haber kategorisinde en iyi fotoğraf olarak tercih ettim. Spor kategorisinde ise 2017 yılında şampiyon olan Ampute Milli Futbol Takımımızın sevincini resmeden değnekler üzerine amuda kalkan sporcunun fotoğrafını en iyi fotoğraf olarak tercih ettim. Yine yaşam kategorisinde de Uludağ'da hem ağaçları hem yolu hem de karı bir arada buluşturan dronedan çekilmiş fotoğrafı yaşam kategorisinde tercih ettim.

Geçen yıl da AA'nın yılın fotoğrafları oylamasına katıldım. Sonra bu fotoğrafların bir katalog halinde 2016 yıllığa alındığını biliyorum. Bu fotoğraflar aslında tarihe düşülmüş birer not. Çok şey anlatan bu fotoğraf yarışmasının AA bünyesinde uzun yıllar devamını temenni ediyorum."

Subaşıoğlu, fotoğrafların yaşanan anın bir özeti olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Dünyanın her tarafında çekilmiş fotoğraflar var. Aslında bu fotoğraflar bütün dünyayı da haberdar ediyor. Myanmar'da ne yaşanıyor, Suriye'de ne yaşanıyor, Filistin'de ne yaşanıyor, bütün bu fotoğraflardan görüyoruz.

Türk askerlerinin nasıl bir fedakarlık içerisinde olduğunu yine bu fotoğraflardan görüyoruz. Yarın öbür gün geriye dönüp baktığımızda 2017 yılında ne yaşanmış birkaç ana konuyla ilgili özet çıkarmamız gerekirse tam bir referans kataloğu bu."