Dünya ABD 2 Rus diplomatı sınırdışı etti

ABD 2 Rus diplomatı sınırdışı etti

09.07.2016 - 13:50 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde çalışan FSB'den bir güvenlik görevlisinin ABD'li bir diplomata 'saldırdığı' iddialarının ardından, duruma karşılık olarak 2 Rus diplomatı sınır dışı ettiklerini söyledi.

ABD 2 Rus diplomatı sınırdışı etti

Basında 6 Haziran'da ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde görev yapan Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) bir güvenlik görevlisinin içeriye girmek isteyen ABD'li bir diplomatla fiziksel münakaşa yaşandığı iddiaları yer almıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise bu iddialara yanıt olarak söz konusu ABD'li yetkilinin bir CIA çalışanı olduğunu, kendisinin Rus güvenlik görevlisine saldırdığını ve büyükelçiliğin kamera görüntülerinin olayı gözler önüne serdiğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Önceki günlerde Rus televizyonlarından canlı olarak yayınlanan kamera görüntüleri hakkında "Kaynağını bilmiyorum. Görüntülerin gerçekliğini doğrulayacak pozisyonda değilim" diyerek yorum yapmayı reddeden Kirby, şimdi de iddialara karşılık olarak iki Rus diplomatı sınırdışı ettiklerini bildirdi. Gazetecilere konuşan Kirby "17 Haziran'da saldırıya karşılık olarak iki Rus yetkiliyi sınır dışı ettik" ifadelerini kullandı.

RUS BÜYÜKELÇİLİĞİ YORUM YAPMADI

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Kirby'nin açıklamasının ardından Rusya'nın ABD Büyükelçiliği'nin basın dairesinden bir kaynak "Büyükelçilik şimdilik yorum yapmamayı tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Yazarlar