Gündem ABD Başkanı’nı Koch biraderler seçecek!

ABD Başkanı’nı Koch biraderler seçecek!

26.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin en zengin isimlerinden Koch ailesi, Beyaz Saray yarışı için 900 milyon dolar harcayacak.

ABD Başkanı’nı Koch biraderler seçecek

ABD’de önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerine kimlerin aday olacağı spekülasyonları devam ederken muhafazakar kanat Beyaz Saray’ı geri almak için kesenin ağzını açtı. Ülkenin en zengin iş adamlarından Charles ve David Koch’un 2016’daki başkanlık ve kongre seçimleri için 900 milyon dolar harcamayı planladıkları ortaya çıktı.
Partilerden fazla
Ocak ayında kendileri gibi düşünen 300 kadar destekçiyle üç günlük bir seminerde bir araya gelen iki kardeş bu bağış miktarıyla en az Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti kadar güçlü hale gelmiş olacak. Cumhuriyetçi Parti son kongre seçimlerinde 657 milyon dolar, Demokrat Parti 800 milyon dolar harcamıştı. Koch kardeşler muhafazakar görüşlerine rağmen Cumhuriyetçi Parti’den bağımsız hareket ediyor. Nitekim bağış toplantısına Cumhuriyetçi liderlerden kimse davet edilmedi. Ancak 2016 seçimlerine aday olabileceği konuşulan Senatör Marco Rubio, Rand Paul ve adaylığını önceki gün açıklayan Senatör Ted Cruz burada potansiyel bağışçılarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Postaneye bile karşılar!

Koch kardeşler küresel ısınmanın önlenmesi, vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti verilmesi gibi uygulamalara karşı çıkıyor. Hükümetin vatandaşların hayatına hiçbir şekilde karışmaması gerektiğini düşünüyorlar. Geçmişte Ulaştırma Bakanlığı’nın, Enerji Bakanlığı’nın yanı sıra devlete ait posta şirketinin de tamaman kapatılmasını istediklerini açıklamışlardı. Charles Koch (79) ve David Koch (74) ABD’nin halka açılmamış en büyük ikinci şirketi Koch Industries’i kontrol ediyor. Şirketin 2012 kazancı 115 milyar dolar civarında. Petrol, kimya, enerji, fiber, polimer üretimi gibi birçok dalda ürünleri olan şirketin 70 bin çalışanı var.

Yazarlar