Gündem ABD Büyükelçiliği yakınında gösteri

ABD Büyükelçiliği yakınında gösteri

19.07.2016 - 15:31 | Son Güncellenme:

Türk bayraklarıyla Ankara'daki büyükelçilik binasına gelen kalabalık, attığı sloganlarla darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün liderinin Türkiye'ye verilmesini istedi.

ABD Büyükelçiliği yakınında gösteri

Ellerinde Türk bayraklarıyla ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yakınına gelenler, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini talep etti.

Haberin Devamı

Kalabalık sloganlar attı, ABD'de yaşayan darbe girişiminin arkasındaki ismin bir an önce verilmesini istedi.

DOSYALAR WASHINGTON'A GÖNDERİLDİ

Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü grup toplantısında Gülen'in iadesi için Washington'a dört ayrı dosya gönderdiklerini açıklamıştı.

Yıldırım, 'Hoca kılıklı bir hain' olarak tanımladığı FETÖ lideriyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Terörist başının iadesi için ABD'ye çağrımızı yaptık dosyamızı gönderdik. Adalet bakanı dosyayı gönderdi. 4 tane dosya gönderildi. Bize kanıt sunun diyorlar. Görünen köy kılavuz ister mi? 11 Eylül'de ikiz kuleler indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı vardı. Bin Ladin için kanıt aramazken şimdi neden ısrarla kanıt istiyorsunuz. Bu haini artık daha fazla korumayın, vazgeçin. Bunun size, insanlığa, İslamiyete faydası yok. Bu paralel terör örgütü hiçbir ülke için elverişli bir maşa değildir. Boşuna beslemeyin. Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız. Hiçbir hain ve bölücü terör örgütü bu aziz millete ihanet etme cesaretini gösteremeyecek. Buradan Avrupalı dostlarımıza da seslenmek istiyorum. Darbe karşıtı açıklamaları için teşekkür ediyoruz. Ancak 'ama' diye başlayan cümlelerden hoşlanmadık. Halk sokaklarda bombalandı kurşunlandı. Halkın moralini aşşağı çekecek hiçbir yaklaşımı iyi niyetli olarak görmeyiz."

Haberin Devamı

ABD'DEN KANIT İSTEĞİ

Belçika'nın başkenti Brüksel'de konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iade işlemiyle ilgili konuşmuştu:

"Türk Dışişleri Bakanı’na iadenin uygun kanallarla yasal zeminde ve resmi olarak istenmesi gerektiğini söyledim. Bize gönderecekleri iade dosyasında suçlama değil kanıt göndermeleri gerektiğini söyledim."