Gündem ABD’de öldürülen akademisyene veda

ABD’de öldürülen akademisyene veda

17.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balayı için Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi eşi Kıvılcım Diker Darcan’la gittiği ABD’nin Orlando kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Osman Nuri Darcan (52), dün toprağa verildi.

ABD’de öldürülen  akademisyene veda

Darcan için Kadıköy Moda Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun yanı sıra meslektaşları ve çok sayıda öğrencisi ile sevenleri katıldı.
Cenazede Darcan’ın eşinin güçlükle ayakta durduğu görülürken, aile fertleri bir an olsun tabutun başından ayrılmadı. Prof. Dr. Barbarosoğlu, “Darcan, değerli öğrenciler yetiştirmiş önemli isimlerindendi. Alanında öncü çalışmalar yaparken onu kaybettik. Olayı çok elim ve kabul edilemez buluyorum” ifadelerini kullandı. Törenin ardından Darcan’ın cenazesi araca götürülürken eşi de tabutuna omuz verdi. Darcan, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanında defnedildi.