Dünya ABD'den Hizbullah'ın iki komutanının başına 12 milyon dolar ödül

ABD'den Hizbullah'ın iki komutanının başına 12 milyon dolar ödül

11.10.2017 - 16:11 | Son Güncellenme:

Hizbullah komutanları Hamiye ve Şükür, arananlar listesine hayli tepeden giriş yaptı. İran destekli örgütün iki komutanı için resmi açıklama yapıldı.

ABDden Hizbullahın iki komutanının başına 12 milyon dolar ödül

ABD, iki Hizbullah komutanının başına 12 milyon dolar ödül koydu. Dışişleri Bakanlığı, Telal Hamiye'nin yakalanmasına yardımcı olacak kişiye 7 milyon dolar, Fuat Şükür için ise 5 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Hizbullah'ı 1997'den beri terör örgütü olarak kabul eden ABD, ikili için şu ifadelere yer verdi:

"Telal Hamiye, Hizbullah’ın tüm dünyadaki organize hücrelerini yöneten Dış Güvenlik Kuruluşu (DGK) başkanıdır. DGK, Lübnan dışındaki terörist saldırıların planlanması, koordinasyonu ve uygulanmasından sorumlu Hizbullah unsurudur.

Fuat Şükür, uzun zamandır Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’a askeri işlerde üst düzeyde danışmanlık yapmaktadır. Şükrü, 23 Ekim 1983 tarihinde Beyrut, Lübnan’da düzenlenen ve 241 ABD’li askeri personelin hayatına son veren ABD Deniz Piyadeleri Kışlası bombardımanının planlanması ve yürütülmesinde merkezi bir rol oynadı."

ABD'de uygulanan Adalet İçin Ödül Programı'nın tarihi, 1948 yılına dayanıyor. Yaklaşık 70 yılda 90’dan fazla kişiye 145 milyon doları aşan ödeme yapıldı. Program, 1993 yılında Dünya Ticaret Merkezi’nin bombalayan Remzi Yusuf’un yakalanmasında da önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

Halihazırda arananların en tepesinde, iki terör örgütü lideri bulunuyor. El Kaide lideri Eymen Zevahiri ile IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin yerini ihbar edenlere, 25 milyon dolar ödül verilecek.

Washington yönetimi, yıllardır İran destekli Hizbullah örgütüne yaptırım uyguluyor.