Dünya ABD’den sert vize hamlesi!

ABD’den sert vize hamlesi!

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya ile ABD arasında devam eden “diplomat krizi”, yeni bir boyut kazandı. ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, 8 gün boyunca Rusya’daki büyükelçilik ve konsolosluklarda verilen göçmenlik vizeleri dışındaki vize işlemlerini geçici olarak dondurma kararı aldı.

ABD’den sert vize hamlesi

Açıklamaya göre 23 Ağustos’tan itibaren Rusya’daki ABD temsilciliklerinde göçmenlik vizeleri haricindeki vize işlemi yapılamayacak.
Büyükelçilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kremlin’in ülkedeki Amerikan diplomatik personelinin azaltmasından dolayı böyle bir karar alındığı bildirildi. Vize işlemlerinin 1 Eylül tarihinden itibaren yeniden başlayacağı bildirilirken, St. Petersburg, Yekaterinburg ve Vladivostok Konsolosluklarında vize işlemlerinin ne zaman açılacağı yönünde bir bilgi verilmedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin vize hamlesine, Amerikan halkı üzerinden karşılık vermeyeceklerini belirterek, “Eğer birileri kötü bir örneğin bulaşıcı olduğunu düşünüyorsa yanılıyorlar demektir. Bu karar, Rusların devletine yönelik bakış açılarını kötüleştirmeye yöneliktir” dedi. Kararın çok yeni olduğunu, süreci inceleyeceklerini anlatan Lavrov, “Ancak biz bu karara Amerikan halkı üzerinden karşılık vermeyeceğiz. Eğer birileri kötü örneğin bulaşıcı olduğunu düşünüyorsa yanılıyorlar demektir” diye konuştu.

Haberin Devamı