Ankara Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanıma Kararına Tepkiler

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanıma Kararına Tepkiler

11.12.2017 - 18:02 | Son Güncellenme:

.

Abdnin Kudüsü İsrailin Başkenti Olarak Tanıma Kararına Tepkiler

ŞIRNAK (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'un, Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesinden sonra ülke genelinde tepkiler devam ediyor.

Haberin Devamı

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri bu karara tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Silopi İlçe Temsilcisi Bilal Aksoy, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın açıklamasını fütursuz ve pervasızca alınmış bir karar olduğunu belirtti.

Kararı tanımadıklarını aktaran Aksoy, sendika olarak Türkiye’de 81 ilde meydanlarda olacaklarını ve sonuna kadar bu karara karşı çıkacaklarını kaydetti.

İmam Hatipliler Platformu Şırnak İl Temsilcisi Osman Bilen de Suriye'de Şam'ın düştüğünü, Irak'ta Bağdat'ın düştüğünü belirterek, Kudüs'ün düşmesiyle İstanbul'un düşeceğini ve İslam aleminin çökeceğini belirterek, "Kudüs düşerse Diyarbakır düşer, Cizre düşer, Silopi düşer, İslam'ın kaleleri düşer. Biz Müslümanlar bunun bilincinde olmalıyız." dedi.

Haberin Devamı

HÜDA PAR İlçe Başkanı Salih Gök ise ABD Başkanı Trump'ın, kararın skandal bir karar olduğunu, parti olarak sert bir şekilde tepki gösterdiklerini ve dünya Müslümanlarının onurlu bir şekilde Trump'un kararına ve işgalci siyonistlere karşı meydanlara inmeleri gerektiğini belirtti.

AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, yapılan açıklamanın tüm İslam aleminde ve dünyanın bir çok kesimin de tepkilere neden olduğunu anımsatarak, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kararının, dirayetinin ve yüksek sesinin sonuna kadar arkasındayız." dedi.

CHP İlçe Başkanı Ümran Cengiz de kararı parti olarak kınadıklarını ve bu konuda gereken neyse yapmaya hazır olduklarını ifade etti.