Dünya ABD’ye çık mesajı

ABD’ye çık mesajı

03.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hamaney’in danışmanı Velayeti, ABD’ye sert bir çıkışta bulundu ve “Amerikalılar, Suriye’yi bölmeyi başaramayacaklardır. Ya kendileri Fırat’ın doğusundan çıkarlar ya da biz tokatla çıkarırız” dedi...

ABD’ye çık mesajı

ABD’nin Suriye’de ve Orta Doğu’da son dönemdeki hareketlerine karşı İran yönetiminden sert bir açıklama geldi. İran lideri Ali Hamaney’in Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD’nin Fırat’ın doğusundan çıkması gerektiğini söyledi. Mehr Haber Ajansı’na göre, önceki gün Meşhed kentinde düzenlenen bir konferansta konuşan Velayeti, ABD’nin bölge ülkelerini bölmeyi planladığını belirtti. Velayeti, “Amerikalılar, Suriye’yi bölmeyi başaramayacaklardır. Ya kendileri Fırat’ın doğusundan çıkarlar ya da biz tokatla çıkarırız” dedi.

Haberin Devamı

“Ortadoğu dünyanın atan kalbi ve her ülke bu bölgede etkili olmak istiyor. Irak Kürdistan’ındaki referandum sırasında İsrail bayrağı dalgalandırılırken nasıl sessiz kalabiliriz?” ifadelerini kullanan Velayeti, “ABD’nin ‘Büyük Ortadoğu’yu yaratmak istediğini’ ve Libya, Suriye, Irak ve Yemen’deki gelişmelerin bunun sonucu olduğunu” savundu. Fars haber ajansının aktardığına göre Velayeti, konferansta “İran’ın bölgedeki etkisi kaçınılmaz. İran bölgede kilit aktör olmayı sürdürecek. İran’ın bölgedeki mazlum ülkeleri terk etme niyeti yok” diye konuştu.

‘Vietnam olur!’

Terör örgütü DAEŞ’in Afganistan’a taşındığına yönelik iddiaları değerlendiren Velayeti, “Eğer DAEŞ’in Afganistan’da varlığına izin verirsek, 900 kilometre sınırımız tehlikeye düşecektir. Böyle bir şeye izin vermeyeceğiz” dedi. Velayeti, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki saldırılarıyla ilgili de, “Arabistan bilmelidir ki; eğer Yemen’de kalmaya devam ederlerse bu ülke onlar için Vietnam olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.