Gündem ABD’ye ‘Rıza Sarraf’ notası

ABD’ye ‘Rıza Sarraf’ notası

16.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’tan haber alınamaması üzerine ABD makamlarından bilgi talep edildiğini belirten Dışişleri Bakanlığı, konunun takip edildiğini bildirdi

ABD’ye ‘Rıza Sarraf’ notası

Türkiye, ABD’de tutuklu bulunan işadamı Rıza Sarraf’ın durumuyla ilgili olarak, bu ülkenin makamlarından bilgi talep etti.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bakanlık sözcülüğünün, ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ile ilgili bir soruya verdiği yanıta yer verildi.
Açıklamada, “Rıza Zarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Avukatı yalanlamıştı
ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Sarraf’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlanmıştı.
27 Kasım’da jürili duruşması başlayacak olan Rıza Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” açıklaması yapmıştı.

Haberin Devamı