Gündem Aç kapa yöntemiyle yapılmasına karşıyız

Aç kapa yöntemiyle yapılmasına karşıyız

16.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, “ODTÜ’den geçmesi planlanan, Malazgirt Bulvarı ile Bilkent bulvarlarını birleştirecek 2,1 kilometrelik tünel yolun, aç-kapa yöntemiyle yapılmaması konusunda ısrarlıyız” dedi.

Aç kapa yöntemiyle yapılmasına karşıyız

Rektör Kök, aç-kapa yöntemiyle yapılması planlanan tünel yolun, arazinin yüzeyini tahrip edeceğini belirtti. Kök, şunları söyledi: “ODTÜ arazisi, yüzde 87’si orman olan bir ekosistemdir. Aç-kapa yöntemiyle yaptığımız zaman büyük bölümü 1. derece doğal sit alanı statüsünde olan bu alan geri dönüşü olmayan bir zarara uğrayacaktır. ODTÜ’den geçmesi planlanan, Malazgirt Bulvarı ile Bilkent Bulvarı’nı birleştirecek 2.1 kilometrelik tünel yolun aç-kapa yöntemiyle yapılmaması konusunda ısrarlıyız.”

Haberin Devamı

24 hektar yok olacak

Kök, İhsan Doğramacı yolunu kullanmak olanaklıyken, buna paralel ve ODTÜ arazisinden geçen yeni bir taşıt yolu açılmasının hem doğal alanların gereksiz yere tahribine hem de kamu kaynaklarının israfına yol açacağını aktardı. Kök, şunları kaydetti: “ODTÜ arazisinden geçmesi öngörülen taşıt yolu, sanat yapılarıyla 24 hektara yakın bir orman alanının yok olmasına yol açacak.”