Gündem Acı uğurlama

Acı uğurlama

12.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kalleş terörün hedefi olan şehit polislerden 5’i, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde devlet erkânının katıldığı törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı

Acı uğurlama

Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit düşen emniyet mensupları ve siviller Türkiye’yi yasa boğarken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde şehit 5 polis için yapılan veda töreninde yakınlarının ve meslektaşlarının acısı yürek dağladı.

Haberin Devamı

Şehit Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu (43), Emniyet Amiri Kadir Yıldırım (41), polis memurları İlker Uylaş (27), Adem Oğuz (28) ve Hasan Bilgin (26) için dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bakanlar, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva ile bazı milletvekilleri de katıldı. Törende yüzlerce polis hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tören öncesinde şehit aileleriyle görüşerek taziyelerini iletti.

‘İntikamı alınacak’

İçişleri Bakanı Soylu, törende yaptığı konuşmada, sözlerin gücünün, yaşanılan acıyı anlatmaya yetmediğini belirterek, “Bütün şehitlerimiz bilsin ki o insanlıktan çıkmış alçaklara şunu söylüyoruz; Yarından tezi yok Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik güçlerinin birinci öncelikli işi, bunu yapanlardan intikam almak olacaktır. Karada, havada ve denizde dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, hangi gücün arkasına sığınırsa sığınsınlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaktır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir” dedi.

Haberin Devamı

Bu saldırıyı yapanları, kürsülerden, medyalardan internetten aklamaya ve savunmaya, mazeret göstermeye çalışanlara seslenen Soylu, “Bu işin mazereti yoktur. Bu işin siyasetle falan da izah edilir tarafı yoktur. Artık saflar bellidir. Devletin kılıcı uzundur. Buradan açıkça ifade etmek isterim, burada gözyaşı döken herkesin yüreğine su serpecek şekilde bu saldırıyı yapanlardan tek tek hesap soracağız. Bulundukları bütün delikleri başlarına yıkacağız” diye konuştu.

Acı uğurlama

‘Kimlerin köpeğisiniz?’

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da terörle mücadeleden yılmayacaklarını ve saldırılar karşısında ayakta duracaklarını belirterek, “Yılmayacağız, ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen ayakta duracağız. Buradan tüm terör örgütlerine sesleniyorum; Vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. Sizler kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin. Kimseniz en kısa sürede tespit edilecek ve hak ettiğiniz cezayı alacaksınız” dedi.