Gündem Acılı babanın feryadı: Bu kaza değil, cinayet

Acılı babanın feryadı: Bu kaza değil, cinayet

13.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burcu Göpür’ün kullandığı otomobil, motosikletleri bozulduğu için yolda bekleyen 3 gence çarptı, Can Ardil öldü. Acılı baba, tutuklanan sürücü için “Kadın alkollüymüş, resmen cinayet işledi” dedi

Acılı babanın feryadı: Bu kaza değil, cinayet

İzmir’de yaşayan 17 yaşındaki Can Ardil, 5 Ağustos’ta üç arkadaşıyla birlikte denize girmek için Çeşme’ye gitti. İki motosikletle yola çıkan gençlerin kullandığı motosikletlerden biri dönüşe geçtiklerinde Çeşme Otoyolu Karaburun bağlantısında arızalandı. Yolun karanlık ve virajlı olması nedeniyle 4 arkadaş sürücülerin kendilerini görmesi için orta refüjün bitimindeki aydınlatma direğinin altına geçerek yardım beklemeye başladı. Sabaha karşı saat 06.00 sıralarında Çeşme’den İzmir yönüne giden Burcu Göpür’ün otomobili, motosikletlerle birlikte Can Ardil, Gazi Birol ve Engin Güven’e çarptı. Otomobili son anda fark eden Ozan Ergün kendisini refüje atarak kurtuldu. Kazada Can Ardil öldü.

Haberin Devamı

‘Ağır ceza verilsin’

4 çocuğundan birini kaybeden acılı baba Ferhat Ardil, oğlunun ölümüne sebep olanların en ağır cezayı almalarını istedi. Ferhat Ardil, “Bunu kaza değil, cinayet olarak görüyoruz. Alkollü olarak, hiçbir fren izi olmadan ve hızla çocuklarımıza çarpıyor. Yargılanmasını ve en ağır cezayı almasını istiyoruz. Başka kimse zarar görmesin diye bunu istiyoruz” diye konuştu.

Olayı yara almadan atlatan Ozan Ergün, kazanın tam çekicinin geldiği zamanda gerçekleştiğini belirterek, “Çekici sürücüsü yolun karşısından bize el salladı ve ileriden dönüp geleceğini söyledi. Tam bu sırada bir otomobil arkadaşlarıma çarptı. Ben son anda refüje kendimi atarak kurtardım. Otomobil çok hızlıydı, ancak 100 metre ileride durabildi. Otomobilin yanına gittim. Direksiyondaki kadın gözleri açık ama kendinde değildi. ‘Biz neye çarptık, ne oldu neden durduk’ dedi. Arabanın içi alkol kokuyordu. Araçtakilerin hiçbiri kendinde değildi” dedi.