Gündem Acısı hâlâ taze

Acısı hâlâ taze

18.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitirenler 15. ölüm yıl dönümlerinde Kocaeli, Gölcük, Yalova, Adapazarı’nda düzenlenen törenlerle anıldı.

Acısı hâlâ taze

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 7.4 şiddetindeki 17 Ağustos 1999 depreminin ardından 15 yıl geçti. Depremde yaşamlarını yitirenler için önceki gece Kocaeli, Gölcük Kavaklı sahili, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı, Adapazarı ve Yalova gibi merkezlerde anma etkinlikleri düzenlendi.
Gölcük Kavaklı sahilinde anma etkinliği depremde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Etkinlikte konuşmaların ardından Gölcük Arama Kurtarma Timi tarafından 17 Ağustos Marmara depreminde çekilen fotoğrafların sergisi açıldı. Felaketin gerçekleştiği saat 03.02’de Deprem Anıtı önünde, depremde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra, yaşamlarını yitirenler anısına denize kırmızı karanfiller bırakıldı. Dün de Gölcük’teki 17 Ağustos Mezarlığı’nda mevlüt okutuldu. Mezarlık depremde yakınlarını kaybedenler tarafından dolup taştı.
Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’nda da felakette can veren 420 askeri personel için anma töreni düzenlendi. Depremde ölenlerin isimlerinin yazıldığı taşlara sarılıp öpen yakınları acı günü yeniden yaşadı.
Yalova’da da depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen program, meşaleli yürüyüşle başladı. Yürüyüşe katılanlar 17 Ağustos Parkı’ndaki Deprem Anıtı’ı da çiçeklerle donatıldı. Adapazarı’nda depremde yakınlarını kaybedenlerin katıldığı anmada, deprem şehitleri için mevlit ve Kuran-ı Kerim okutuldu. Sakaryaspor’un taraftarlar grubu “Tatangalar” deprem şehitleri anısına meşale yakarak Kent Meydanı’nı aydınlattı.