Diyarbakır AÇLIK GREVİNE GİRECEK SİLİKOZİS HASTALARINI VAZGEÇİRDİ

AÇLIK GREVİNE GİRECEK SİLİKOZİS HASTALARINI VAZGEÇİRDİ

17.08.2014 - 15:58 | Son Güncellenme:

.

AÇLIK GREVİNE GİRECEK SİLİKOZİS HASTALARINI VAZGEÇİRDİ

Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, kot taşlama işinde çalışırken silikozis hastalığına yakalanan iki hastanın açlık grevine girmelerini engelledi.
Kamuoyunda kot taslama hastalığı olarak bilinen silikozis hastalarından Faruk Kaya ve Cem Koç açlık grevine gireceklerini açıkladı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden silikozis hastalarının malulen emekli edilmesi için oluşturulan grupta, açlık grevine başlayacaklarını açıklayan Faruk Kaya ve Cem Koç emeklilik haklarının verilmesi için bu kararı verdiklerini yazdı. Silikozis hastalarıyla ilgili bir çok çalışma yürüten ve gönüllü aktivist olan Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Kaya ve Koç ile görüşerek açlık grevine girmemeleri konusunda ikna etti. Bakanlardan görüşme için söz aldığını belirten Karaarslan, haklarını almaları için her türlü girişimde bulunacağını söyledi. Karaarslan, daha önce de hükümet ve muhalefet partileriyle hastaların haklarına kavuşması için görüşmeler yapmıştı. Kaya ve Koç, Karaarslan’ın talebi üzerine açlık grevi yapmayı ertelediklerini duyurdu.
Silikozis hastaları Bingöl’ün Karlıova ilçesinde çoğunlukta olmakla birlikte Türkiye’nin bir çok il ve ilçelerinde bulunuyor.