Gündem Ada’nın iki yakası Maria için alarmda

Ada’nın iki yakası Maria için alarmda

28.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güney Kıbrıs’ın Dasupoli bölgesinde bulunan bir eğitim merkezinden 4 yaşındaki çocuğun annesinin yanından kaçırılması, Ada’nın iki yakasında da adeta seferberlik yaşanmasına neden oldu.

Ada’nın iki yakası Maria için alarmda

Marie Eleni Grimsrud’un kaçırılma süreci, annesiyle birlikte eğitim merkezine gelmesi sonrasında yaşandı. Marie, annesi tarafından aracından indirilmek istenirken, 3 kişi tarafından engellendi. Çocuğu annenin elinden alan kimliği belirsiz kişiler, olay yerinden özel bir araçla uzaklaştı. Olayın, Rum polisine intikal etmesinin ardından, ülke alarm durumuna geçti. Rum polisi hem havadan hem de karadan saatlerce çocuğu aradı. KKTC’ye geçişler sıkı denetim altına alındı. KKTC polisi de, sınır kapılarında araçları didik didik aradı.

Haberin Devamı

Olayın büyümesi üzerine çocuğun babası, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı ve “Marie benimle birlikte” dedi. Çocuğun annesinin Rum, babasının da Norveçli olduğu ve karı-kocanın daha önce boşandığı belirtildi. Velayeti annede bulunan çocuğun, geçen yıl da kaçırılmaya çalışıldığı; ancak Interpol’ün elindeki ihbar sayesinde, kaçırma girişiminin önlendiği ifade edildi.