Gündem Adam öldüren polise 12 yıl 5 ay hapis

Adam öldüren polise 12 yıl 5 ay hapis

29.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Karabağlar ilçesi Eskiizmir Semti’nde, ekip otosuna çarpan ehliyetsiz sürücü Erhan Barlak’ın ağabeyi Emrah Barlak’ı, çıkan tartışmada tabancayla öldürüp, 4 kişiyi de yaralayan tutuklu sanık polis memuru İ.K. müebbetle yargılandığı davada 12 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın 1 yıl 15 günü ertelendi.

Adam öldüren polise 12 yıl 5 ay hapis


İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında, “kasten adam öldürme” suçundan müebbet, “kasten yaralama” suçundan 25 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık polis memuru İ.K, katılan sanıklar Erhan Barlak ve Faruk Karhan, ölen Emrah Barlak’ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak ve tarafların avukatları hazır bulundu.
Mahkeme heyeti sanık İ.K’yı, toplam 12 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın 1 yıl 15 günü ertelenerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Heyet, sanık Erhan Barlak’a 4 polise hakaret ve zincirleme tehditten 3 yıl 5 ay 3 gün, Faruk Karhan’a görevi yaptırmamak için direnmekten 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Duruşma sonrası kara tepki gösteren Barlak’ın kardeşi Dilek Barlak baygınlık geçirdi. Barlak’a adliye sağlık ekipleri müdahale etti.
Baba Nusrettin Barlak, “Önce Yargıtay, daha sonra Anayasa Mahkemesi, en son da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağım. Bu davanın peşini sonuna kadar bırakmayacağım” dedi.

Yazarlar