Adana ADANA’DA 7. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

ADANA’DA 7. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

22.09.2014 - 14:52 | Son Güncellenme:

.

ADANA’DA 7. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Adana’da 7. Ahilik Haftası Kutlamalarının başlaması kapsamında Ahi heyeti, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ziyaret ederek, kutlamalara davet etti.
Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer ile TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve MHP İmamoğlu Belediye Meclis Üyesi Ali Şimşek, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ile diğer kurum ve kuruluş temsilcileri ile Birlik Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş ile esnaf odası başkanları bugün sabah Atatürk Parkı’nda düzenlenen törende, anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.
Törene katılan heyet birlikte toplu fotoğraf çektirdikten sonra Adana Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret etti. Birlik Başkanı Barışık, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi’ni makamında kabul eden Vali Büyük’e çiçek vererek, yarın saat 12.30’da 75. Yıl Sanat Merkezi önünde yapılacak Yılın Ahisi’ne kaftan giydirme, demir dövme ve Ahi Pilavı dağıtma şenliğine davet etti.
Barışık, Türk Milleti’nin köklü geleneklerinden biri olan Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bunların mesleki kuruluşlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla her yıl kutlanan Ahilik Haftasının bu yıl 22-26 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanacağını ifade etti.
Vali Büyük de, etkinliği Adana ve esnaf - sanatkarlara hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, komiteye başarı dileğinde bulundu. Vali Büyük, “Esnaf ve sanatkarlarımızın tarihten gelen usul, erkan, ahlak, edep ne varsa, günümüz şartlarına uygun hale getirip, modern dünyada ihtiyaç duyulan yeni anlayışlarla, tarihi birikimimizi birleştirip, güzel bir hale getirme geleneği de oluşturuldu. Kutlamalar, merkez olarak görülen Kırşehir’de başladı, Türkiye’ye yayıldı. Esnaf ve sanatkarlarımızın ulvi bir günü, bayramı haline geldi. Bu çerçevede, Ahilik Haftası’nın tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek başarı diledi.
Komite daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret ederek, çiçek ve etkinlik davetiyesi verdi. Başkan Sözlü de, esnaf ve sanatkârların bayramı özelliği taşıyan Ahilik Haftası Kutlamaları’nın başarılı geçmesini diledi.
Program kapsamında İl Kutlama Komitesi Esnaf ve Sanatkarların Meslek Kuruluşlarını ziyaret edecek, meslek kuruluşları Ahilik konusunda bilgilendirilecek.
Etkinlik kapsamında, yarın saat 12.30’da Atatürk Parkı yanındaki 75.Yıl Sanat Merkezi önünde Ahi kaftanı giydirme, örste demir dövme, halk oyunları gösterisi, kalaycı, köşker ve kuaförlerin mesleki gösterisi, Ahi yemeği ve katılımcılara çiçek dağıtılması ve ödül töreni yapılacak.