Adana Adana'da Müzisyenin Öldürülmesine Dava

Adana'da Müzisyenin Öldürülmesine Dava

29.05.2017 - 15:18 | Son Güncellenme:

İzinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşlarının, düğünevine düzenlediği silahlı saldırıda müzisyenin vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili 5 tutuksuz sanık hakkında dava açıldı Cumhuriyet savcısı sanıklar için müebbet ve ayrıca 25'er yıl hapis cezası talep etti

Adanada Müzisyenin Öldürülmesine Dava

ADANA (AA) - -Adana'da izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşlarınca düğünevine düzenlenen silahlı saldırıda müzisyenin vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuksuz 5 sanık hakkında müebbet ve ayrıca 25'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde, Ankara Garı önündeki bombalı saldırıyı protesto amacıyla 11 Ekim 2015'te izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşlarının, aynı mahalledeki düğünevine düzenlediği silahlı saldırıda müzisyen İbrahim Halil Arslan'ın (28) öldürülmesi, iki kişinin de yaralanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, olay sonrası gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.A. (18), D.C. (18), E.A. (16), İ.G. (17) ve S.C. (19) hakkında "Kasten insan öldürme, kasten insan öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, mala zarar verme ve 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet" suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

Haberin Devamı

Savcı, 5 sanığın müebbet ve ayrıca 25'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını isterken, yapılacak yargılama sonunda verilecek cezadan olay tarihinde yaşları 18'den küçük olan sanıklara yaş indirimi uygulanmasını talep etti.

Şüphelilerden M.B, F.G. ve B.A. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar veren savcı iddianamede düğünlerde müzisyenlik yapan İbrahim Halil Arslan'ın nasıl öldürüldüğünü şöyle anlattı:

"PKK/KCK silahlı terör örgütü adına ve lehine izinsiz gösteri yapan gruptan bazı kişiler güvenlik güçlerinden kaçmak için düğünevine saklanmak istedi. Düğün sahiplerinin buna karşı çıkması üzerine, düğün yerine gelen çocuklar E.A, İ.G, A.A, D.C. ve S.C. 'Biz yas tutuyoruz, siz nasıl düğün yaparsınız, düğünü kapatın lan' diye bağırmaları üzerine kavga çıktı. Düğün sahiplerinden tespit edilemeyen bir kişi D.C'ye tokat attı. D.C'nin 'Siz bekleyin göreceksiniz' demesi üzerine çocuklar düğün alanından uzaklaştı. Bu sırada düğünde müzisyen olarak çalışan Halil İbrahim Arslan, müzik aletlerini toplamaya başladı. Yaklaşık 10 dakika sonra çocuklar ile açık kimliği tespit edilemeyen 20-25 kişilik bir grup düğün yerine yüzleri kapalı şekilde yeniden geldi. Yanlarında getirdikleri pompalı tüfek ve silahlarla düğün yerindeki şahıslara saldırdı. Müzisyen İbrahim Halil Arslan öldü, İbrahim Ağar ve Yakup Budak ise yaralandı. Eşref Yerlikaya’nın aracına da zarar verdiler."

Haberin Devamı

İddianamede, mevcut deliller ile olay yerinde bulunan bilgi sahibi kişilerin ve gizli tanığın alınan ifadelerine göre, düğün yerindeki kişilere ele geçirilemeyen pompalı tüfek ve silahlarla saldıran kişilerin E.A, İ.G, A.A, D.C. ve S.C. olduğunun tespit edildiği belirtildi.

İddianamede savunmalarına yer verilen sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi.